Hopp til innhold

Historisk løft for kvinnefotballen

OBOS blir generalpartner for Toppserien og bidrar med det til et historisk løft for norsk kvinnefotball.

Publisert:
onsdag 15. november 2017

OBOS har lenge hatt et omfattende engasjement i norsk fotball, blant annet som ligasponsor for 1. divisjon menn, OBOS-ligaen.

Nå går boligbyggelaget også tungt inn i kvinnefotballen, og ifølge konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj er det er flere gode grunner til det:

– For det første anser vi norsk kvinnefotball generelt og Toppserien spesielt som svært interessante objekter kommersielt sett. Gjennom dette sponsoratet treffer vi jenter i alle aldre, blant annet fremtidens arbeidstakere og beslutningstakere, noe som på sikt vil kunne styrke OBOS sin markedsposisjon. I tillegg har vi fått med oss debatten rundt kvinnefotballens stilling i den norske fotballfamilien. Mange aktører har til nå snakket varmt om å bidra, men de konkrete tiltakene har uteblitt. Nå gjør OBOS noe konkret for å utjevne forskjellene og rette opp skjevhetene, sier Siraj.

 5 års avtale

Avtalen gjelder for fem år fra 1.1.2018 til 31.12.2022. I tillegg til å gi gode eksponeringsmuligheter for OBOS, inneholder avtalen en rekke spennende prosjekter som forhåpentligvis vil øke interessen for kvinnefotball samt tilrettelegge for kvinner som ønsker å satse både på fotball og jobb.

– I tillegg til det sportslige ønsker vi å bidra til at kvinner som spiller fotball skal få en mulighet til å kunne kombinere fotballkarriere og yrkeskarriere. Derfor har vi en ambisjon om å etablere et trainee/mentor-program som gjør at de også kan få et karrieremessig løft i samarbeid med oss i OBOS, sier Siraj.

– Gir kvinnefotballen et enormt løft

– Denne avtalen vil gi kvinnefotballen et enormt løft. Midlene gir oss kraft til å sette fart, men i tillegg er dette en viktig anerkjennelse av vår kommersielle verdi, forteller daglig leder i Serieforeningen for kvinner, Hege Jørgensen.

– Det å få OBOS inn som samarbeidspartner opplever vi som spesielt positivt. Vi har sett hvordan de jobber rundt avtalen på herresiden, og vet at vi nå får med oss en aktør som vil være med og utvikle produktet betydelig. Vi gleder oss til å ta fatt på dette samarbeidet, avslutter Jørgensen.

Lanserer OBOS superweekend

I runde 9 i 2018 innføres det OBOS Superweekend i Toppserien. Det vil si at denne runden så spilles alle kampene i Telenor Arena. Med andre ord så er dette helgen 26. og 27. mai hvor det spilles 3 kamper på lørdag og 3 kamper på søndag. Gjennom hele helgen vil det være underholdning og aktiviteter for barn og unge.  Kampene vises direkte på NRK.

Hovedmål for avtalen

Avtalen legger vekt på at partene skal utvikle et tettere strategisk samarbeide innenfor de områdene som SKF og OBOS har felles interesser, samt skal bidra til utvikling av jente- og kvinnefotballen.

Viktige områder vil for eksempel være å:

  • bidra til at jenter som starter med fotball (aldersgruppe 6 til 10 år) får møte sine idoler gjennom aktivitet fra Toppserien og gjennom dette bli inspirert til videre deltakelse innen fotballen.
  • bidra til sterk klubbutvikling av Toppserien
     

Kontaktpersoner for media:

  • Hege Jørgensen, daglig leder Serieforeningen for Kvinnefotball, telefon 988 72 835
  • Daniel Kjørberg Siraj, konsernsjef OBOS, telefon 913 82 777

Aktuelt - relaterte artikler

Godt resultat i krevende tider

Tydelig nedgang for boligutvikling i første kvartal til tross, OBOS´ øvrige virksomhetsområder leverer gode resultater. Det gir et resultat før skatt på 360 millioner kroner i første kvartal 2024, som er 18 millioner kroner lavere enn samme periode i fjor.

Sterk grønn vekst for OBOS-banken

OBOS-banken hadde ved utgangen av første kvartal 58,4 milliarder kroner i utlån, opp 2,8 prosent siste kvartal og 10 prosent siste 12 måneder. Av utlånsveksten i kvartalet var 79 prosent til grønne lån.

OBOS-prisene falt i april

Prisene for brukte OBOS-boliger i Oslo falt 0,6 prosent fra mars til april i år. På landsbasis gikk prisene ned 0,5 prosent.