Hopp til innhold

Knallstart for Ulven

OBOS solgte 131 av de 141 første boligene som ble lagt ut for salg på Ulven i går kveld.

Publisert:
fredag 15. juni 2018

Rekordmange hadde meldt seg på salgsmøtet for de første boligene i Ulvenparken borettslag som fant sted i går ettermiddag. Stemningen var til å ta og føle på da 250 håpefulle boligkjøpere knivet om 141 leiligheter, og på slutten av kvelden var 131 solgt. De resterende 10 leilighetene regner OBOS med vil få kjøpere blant de drøyt 200 medlemmene som hadde meldt sin interesse, men som ikke fikk plass på gårsdagens salgsmøte.

Overveldende respons på Bostart

89 av de 131 boligene som ble solgt, ble solgt til Bostart-pris. OBOS har lansert OBOS Bostart, en helt ny og innovativ prismodell, for å gjøre det enklere for flere å komme inn på boligmarkedet. Kjøperne av disse 141 leilighetene kunne velge mellom to priser – ordinær pris og Bostart-pris, som er vesentlig lavere enn de ordinære prisene i prosjektet.

– Målet har vært å tilby boliger til en pris folk flest har råd til. Her har førstegangsetablerere kjøpt ettroms- og toromsleiligheter og småbarnsfamilier har fått mulighet til å kjøpe alt fra treroms- til femromsleiligheter. Dette gir et tydelig signal om at det er interesse for denne type innovative konsepter i markedet og vi vil teste Bostart videre i andre prosjekter, sier kommunikasjonsdirektør Åge Pettersen i OBOS.  

Langt under markedspris

Takket være lavere byggekostnader som resultat av en innovasjonskonkurranse og en smart tomteinvestering, har OBOS i dette første byggetrinnet av en helt ny bydel kunnet tilby boliger til priser nærmere 20 prosent under det nye boliger selges for i nærområdet. Gjennomsnittlig ordinær kvadratmeterpris i dette salgstrinnet er ca 60 000 kroner. Bostart-pris er ca 51 000 kroner pr. kvadratmeter.

Unikt pilotprosjekt

Med BOSTART eier du leiligheten og beholder den prosentvise verdiøkningen boligen eventuelt får, basert på boligprisindeksen til Eiendom Norge. Forskjellen er at OBOS forbeholder seg retten til å kjøpe leiligheten tilbake den dagen du ønsker å selge.

For eksempel vil en 2-roms leilighet på 42 kvadratmeter ligge på ca 2,1 millioner kroner med BOSTART og en 3-roms på 63 kvadratmeter vil ligge på ca 3,4 millioner med BOSTART. Til ordinær pris vil de samme leilighetene koste henholdsvis 2,5 og 4 millioner kroner. 

Aktuelt - relaterte artikler

Ny byggestart på Fornebu

OBOS og Skanska går i gang med å bygge 121 leiligheter, rekkehus og omsorgsboliger i boligprosjektet Nansenløkka på Fornebu.

Resultatnedgang for OBOS

OBOS med høy aktivitet i et svært krevende år for boligbransjen. – OBOS var i 2023 aktøren i Norge med størst byggeaktivitet, men resultatene viser med tydelighet at det var et tøft år, sier OBOS-sjefen.