Hopp til innhold

Leiligheter rives vekk i Oslo og Hamar

I starten av april friskmeldte OBOS bruktboligmarkedet. Nå våkner også nyboligsalget.

Publisert:
fredag 4. mai 2018

– På prosjekter både i Oslo og på Hamar opplever vi at over halvparten av boligene er solgt kun timer etter salgsstart. Det mener vi er en god indikasjon på at også nyboligmarkedet er på vei opp igjen. Nå må myndighetene bidra med sitt når de skal vedta ny boliglånsforskrift, sier Daniel Kjørberg Siraj, konsernsjef i OBOS.

Lillo Gård i Nydalen

I slutten av april ble et nytt salgstrinn lagt ut for salg i prosjektet Lillo Gård i Nydalen i Oslo. Prosjektet har en svært god beliggenhet. Leilighetene passer for både førstegangskjøpere og for de som er litt mer etablerte.

– Det har vært stor interesse for prosjektet og på salgsmøtet var det 60 påmeldte. I løpet av et par timer ble hele 24 av 41 leiligheter solgt, mange av disse 2-roms leiligheter. Byggingen av de øvrige byggetrinnene er allerede godt i gang, og det gode salget på siste salgsmøtet sikrer prosjektet en fortsatt god framdrift, sier Kjørberg Siraj.

Stålverket park på Hamar

Også i det nye boligprosjektet Stålverket park på Martodden i Hamar ble hele 17 av 33 leiligheter solgt ved salgsstart, de to påfølgende dagene ble ytterligere tre leiligheter solgt.

– Det var over 100 personer til stede på tomtevisningen og informasjonsmøtet for Stålverket Park. Sammen med Veidekke presenterte vi prosjektet på tradisjonelt vis med bilder, beskrivelser og VR (Virtual Reality). Dette er den beste salgsstarten vi har hatt på innlandet siden desember 2016.

Ulven vekkes

I juni legger OBOS ut de første boligene i det som skal bli den nye grønne bydelen på Ulven i Oslo. Takket være en innovativ prosjektutvikling med fokus på reduserte byggekostnader vil boligprisene på Ulven kunne holdes på et svært gunstig nivå.

– Vi har allerede registrert stor interesse for boligene på Ulven. Med tanke på den interessen vi opplevde i Nydalen og på Hamar er vi optimistiske nå når vi skal i gang med å vekke Ulven, sier Kjørberg Siraj.

Viktig med drahjelp

Selv om det nå er positive tendenser i markedet, er det viktig at myndighetene legger til rette for en god boligpolitikk som også innebærer at unge og andre med begrenset betalingsevne kan komme seg inn på boligmarkedet. Regjeringens konklusjoner rundt ny boliglånsforskrift som forventes i juni er i så måte helt avgjørende.

– I et boligmarked i kraftig bedring er det viktig å ikke slippe bremsen helt. OBOS mener derfor det er riktig å videreføre skjerpede krav til egenkapital for sekundærbolig for å dempe presset fra investorene. På den andre siden må bankenes fleksibilitet ivaretas slik at de kan avvike fra forskriften for inntil 10 prosent av nye lån i hele landet. Det vil si at særkravet på åtte prosent i Oslo må oppheves, sier Siraj.

 

Aktuelt - relaterte artikler

Venter et fortsatt krevende marked

OBOS fikk et resultat per tredje kvartal på 1 485 millioner kroner, en økning på 366 millioner kroner sammenlignet med samme periode i fjor.