Hopp til innhold

Miljødiplom og pris til borettslag i Ålesund

Furmyr IV borettslag i Ålesund fikk diplom og 25 000 kroner etter å ha konkurrert om prisen for beste rehabilitering for 2016.

Publisert:
torsdag 18. mai 2017

OBOS-prisen er en årlig pris som deles ut til et borettslag eller boligsameie som har gjennomført rehabilitering i året som gikk. Årets OBOS-pris på 200 000 ble tildelt Nordre Gran borettslag i Oslo, mens diplom og 25 000 kroner til beste miljøtiltak gikk til Furmyr IV borettslag i Ålesund.

Furmyr IV fikk påskjønnelsen for en rehabilitering der ti trappetårn ble revet og erstattet av seks nye med to heiser hver. Arbeidene i Furmyr IV borettslag har kostet 61 millioner kroner. Med støtte på 27 millioner kroner fra Husbanken, ble kostnaden per leilighet redusert til 312 000 kroner per leilighet. Borettslaget består av 109 leiligheter fordelt på to bygg, og er fra 1976.

– Dette betyr mye for eldre og beboere med nedsatt førlighet, men også for travle småbarnsforeldre med barnevogn og alt som hører med. En slik rehabilitering har stor samfunnsnytte, sa juryleder Kari Pahle da prisen ble offentliggjort på OBOS´ generalforsamling 2. mai.

– Borettslagsmodellen er helt uovertruffen når det gjelder å sikre at bomiljøer tas vare på over tid. Dette er investeringer som er bestilt og betalt av beboerne selv, og det er viktig for oss å premiere denne viktige innsatsen borettslagene gjør, sier konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj i OBOS.

  • Furmyr IV borettslag, Ålesund
  • Byggeår: 1976
  • 109 leiligheter fordel på to bygg
  • Pris for rehabiliteringen per leilighet: 312 000 kroner.
  • Total kostnad: 61 millioner kroner, hvorav 27 millioner kroner er støtte fra Husbanken

OBOS gir tilbake - relaterte artikler