Hopp til innhold
To byggearbeidere skuer ut over byggeplassen til Construction City

Nå reises Norges største kontorbygg

Etter fem år på tegneblokka er byggenæringens nye samlingspunkt i ferd med å bli en realitet.

Publisert:
torsdag 22. september 2022

For få år siden var Ulven i beste fall kjent som et stort veikryss og grå industribygg ved ring 3 i Oslo. Man kunne vanskelig se for seg at dette skulle bli en ny, grønn bydel.

Nå reises et monumentalt bygg på 11 etasjer, med skybar og idrettsbane på taket. Det er dette som blir Construction City, bygg-, anlegg-, og eiendomsbransjens nye hjem.

Første og andre etasje er satt av til felles kunnskapsarena der hele bransjen er velkommen, uavhengig av om man har fast kontorplass eller ikke. På gateplan inviteres nabolaget inn og kan benytte kafé og restaurant.

Mer enn et kontorbygg

Construction City er ikke et vanlig kontorbygg. Her skal konkurrenter lære å samarbeide og utforske nye løsninger sammen.

– I et land som Norge, med mange små og mellomstore bedrifter, må man samarbeide for å bli bedre, ikke bare konkurrere. Små og store aktører kan for eksempel teste ut digitale verktøy uten å måtte bære hele kostnaden alene. Konkurrenter, gründere og mulige samarbeidspartnere kan drive fram digitalisering, innovasjon og bærekraftige løsninger, forteller Hege Skjelbred Hatlemark, daglig leder for Construction City Eiendom.

Dette kan være den fornyelsen bygg-, anlegg- og eiendomsbransjen sårt trenger for å kunne møte stadig høyere krav til bærekraftige løsninger.

Teknologi i veggene

Er du så heldig å få kontorplassen din her, vil du kunne styre hele arbeidshverdagen med mobiltelefonen, enten du skal booke møterom, parkering, bestille mat og drikke eller få oversikt over aktiviteter i bygget. Teknologien ligger praktisk talt i veggene, og skal både bidra til effektive arbeidsprosesser og bærekraftige løsninger.

I 2025 står huset klart for innflytting. Da får hele 4500 mennesker sin arbeidsplass i det over 100 000 kvm store bygget – like stort som 12 fotballbaner.

Aktuelt - relaterte artikler

Venter et fortsatt krevende marked

OBOS fikk et resultat per tredje kvartal på 1 485 millioner kroner, en økning på 366 millioner kroner sammenlignet med samme periode i fjor.