Hopp til innhold

Ny rekord: 30 000 flere OBOS-medlemmer i fjor

OBOS hadde ved årsskiftet 531 033 medlemmer, en vekst på 5,6 prosent fra 2020.

Publisert:
fredag 14. januar 2022

Stadig flere finner veien til OBOS, Norges største boligbyggelag. Antallet medlemmer økte i fjor med rundt 30 000.

– Vi jobber hele tiden for å bli enda mer relevante. Det er gledelig at så mange ser verdien av å være medlem. Vi skal de kommende årene trappe opp boligbyggingen kraftig, og satser spesielt på å tilby medlemmene langt flere boliger med de sosiale boligkjøpsmodellene Deleie og Bostart. Dette vil gjøre det mulig for langt flere å kjøpe egen bolig, sier konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj i OBOS.

Veksten var størst i Oslo-området med over 10 000 nye medlemmer i fjor, mens Trøndelag hadde størst vekst i prosent. Her økte medlemstallet med 13 prosent. Medlemsveksten var også stor på Vestlandet.

Forkjøpsrett til bolig

For mange er forkjøpsretten til over 90 000 boliger den viktigste grunnen til å være medlem i OBOS. I tillegg kan medlemmene benytte seg av et omfattende medlemsprogram med 90 faste rabatter og fordeler.

Mest brukt i fjor var medlemsrabattene hos Maxbo, Kitchen og Flügger.

– I 2021 jobbet vi blant annet med å etablere et godt medlemsprogram i Sverige, for norske og svenske medlemmer. Dette sammen med økt satsing på boligbygging, gjorde at vi fikk over 8500 nye medlemmer i fjor, totalt har vi over 12 000 svenske medlemmer. Vi har fått inn flere fordeler som kan brukes av medlemmer i begge land, som rabatter i fornøyelsesparken Liseberg, sier Clarisse Aase Ovrum, direktør for medlemsvirksomhet i OBOS.

Portrett av Clarisse Ovrum  

Medlemsinvolvering

Hun understreker at OBOS jobber kontinuerlig med å gjøre medlemsprogrammet mest mulig relevant og nyttig.

– Vi har det siste året jobbet spesielt med å involvere medlemmene for å kunne tilby mest mulig attraktive fordeler. Vi har derfor etablert et eget medlemspanel hvor vi fortløpende kan få tilbakemeldinger og forslag til forbedringer. Dette sikrer at vi alltid har med oss medlemmenes stemmer i arbeidet. For oss handler innovasjon om å utvikle tjenester som skaper reell verdi for medlemmene. I 2021 har vi blant annet inngått samarbeid med Wanda og Hjemmelegene, og medlemmene har fått tilgang til nærkontorene vi har etablert som supplement til hjemmekontor.

 

Relaterte

Solid første halvår for OBOS-banken

OBOS-banken oppnådde et resultat før skatt på 171 millioner kroner i andre kvartal 2024. Resultat før skatt første halvår ble 329 millioner kroner. Veksten i utlån fortsetter og har økt med 12 prosent siste 12 måneder. OBOS-banken fikk 11 500 nye kunder første halvår.

Forventet resultatnedgang første halvår for OBOS

OBOS fikk et resultat før skatt i andre kvartal i 2024 på 488 millioner kroner, ned fra 1 218 millioner kroner i samme periode i fjor. Resultat for første halvår endte på 848 millioner kroner mot 1 597 millioner kroner i fjor.

Boligsalget tar seg opp

OBOS solgte 1 183 boliger til en verdi av 5,9 milliarder kroner i første halvår 2024. Sammenlignet med 2023 er det en oppgang på 35 prosent i antall solgte boliger.