Hopp til innhold

Ny rekord: OBOS har nådd 500 000 medlemmer

OBOS har rundet en halv million medlemmer. Rekorden betyr at nesten hver tiende nordmann er med i Norges største boligbyggelag.

Publisert:
mandag 28. desember 2020

– Det er gledelig at så mange ser verdien av å være medlem. Nå skal det bli enda mer lønnsomt. Vi skal de nærmeste årene doble boligbyggingen og samtidig gi medlemmene enda flere gode tilbud på tjenester og ting de trenger i hverdagen, sier konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj i OBOS.

En opptelling 28. desember viser at det i år er kommet til nesten 30 000 nye medlemmer, en økning på rundt sju prosent fra 2019.

Det kom til spesielt mange mot slutten av året i forbindelse med at det ble åpnet for at også svensker kan bli medlemmer i OBOS. Satsingen på boligbygging og fordelsprogram i vårt naboland har ikke bare gitt mange medlemmer i Sverige, men gjør også at norske medlemmer får enda flere rabattordninger og andre fordeler de kan benytte seg av.

– Vi har hatt en formidabel start på medlemssatsingen i Sverige som ble lansert mot slutten av året. Vi fikk allerede de første ukene flere tusen nye medlemmer. Nå er en viktig fordel for alle våre medlemmer at de kan benytte seg av medlemskapet på tvers av landegrensene, sier Clarisse Aase Ovrum, direktør for medlemsvirksomhet i OBOS.

80 rabattavtaler

Rundt 220 000 av medlemmene bor i Oslo-området, men interessen er økende også rundt om i landet. Bare i bergensområdet nærmer det seg 30 000 medlemmer etter rundt seks prosent vekst i år.

Som medlem har du i dag rundt 80 faste rabattavtaler og fordeler knyttet til bolig, kultur, fritid og tjenester i OBOS-banken.

Medlemskap i OBOS gir også forkjøpsrett til over 90 000 brukte og nye boliger. Det er utviklet flere nye boligkjøpsmodeller som senker terskelen til boligmarkedet. For mange – spesielt unge - er dette en viktig grunn til å bli medlem.

Fremtidens medlemsprogram

OBOS har de siste årene jobbet spesielt med å nå flere unge og familier i etableringsfasen.

– Det er ikke enkelt å komme seg inn på boligmarkedet, men ved å bli medlem tidlig kan vi bidra til at det blir litt lettere. Vi er opptatt av at alle medlemmer– uansett alder - skal oppleve at de får noe tilbake. Jeg kan love at det i 2021 vil komme enda flere nye medlemsfordeler både i Norge og Sverige, sier Ovrum.

Aktuelt - relaterte artikler

OBOS setter i gang bygging av 275 leiligheter i Sverige

11. juni ble det første spadetaket tatt på et nytt boligprosjekt i Tyresö kommune utenfor Stockholm. Her er OBOS Sverige AB totalentreprenør for et større boligprosjekt som skal bygges for Scandinavian Property Group (SPG).