Hopp til innhold

Nyboligsalget i OBOS opp 12 prosent

OBOS-konsernet solgte 1893 nye boliger i Sverige og Norge første halvår i år. Det er en økning på 12 prosent sammenlignet med første halvår i fjor.

Publisert:
mandag 19. august 2019

Veksten drives av et godt boligmarked i Oslo-regionen, samt et bedret marked for leiligheter i Sverige. I Norge er nyboligsalget opp nær 17 prosent første halvår. 

Korrigert for samarbeidsprosjekter solgte OBOS i Norge og Sverige 1569 nye boliger første halvår. Samlet salgsverdi er 7,8 milliarder kroner, OBOS sin andel er 5,9 milliarder kroner. Dette er en økning på 23 prosent sammenlignet med første halvdel av fjoråret.   

Salgsverdiene i Norge økte med 38 prosent, dette skyldes både økt volum og en prosjektportefølje med et noe høyere innslag av dyrere prosjekter og større andel solgte boliger i Oslo-regionen.  

Den svenske virksomheten har hatt en vekst på 7 prosent i nyboligsalget første halvår 2019. Her sank salgsverdien med 11 prosent sammenlignet med første halvår i fjor i takt med endret prisbilde i markedet generelt og en endret prosjektportefølje.

Satser på Bostart   

− Vi er tilfredse med utviklingen, spesielt i Oslo-regionen. Gjennom en utvidelse av OBOS Bostart-konseptet når vi nå også flere kundegrupper. OBOS vil derfor øke bruken av Bostart i flere prosjekter fremover. Samtidig ser vi over tid at de regionale forskjellene blir større med en fortsatt stor nybyggvirksomhet i forhold til etterspørsel i deler av landet, spesielt på Sør-Vestlandet. Oslo henger etter i forhold til å regulere mange nok boliger til å dekke forventet behov fremover, sier konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj i OBOS.

Store i Sverige

OBOS er godt i gang med å bygge opp virksomheten i Sverige, og er nå blant de største boligbyggerne med 747 solgte boliger første halvår, OBOS sin andel alene utgjorde 712 boliger.

− Det svenske markedet for eneboliger har vært krevende første halvår. Samtidig ser vi økt interesse for bostadsrättsprosjekter med attraktiv beliggenhet, riktig pris og kort tid til innflytting. Vi forventer imidlertid et fortsatt krevende marked fremover der vanlige folks mulighet til å bytte til en mer hensiktsmessig eid bolig begrenses sterkt av innstramming i lånemulighetene, sier Siraj.

Samlet hadde OBOS konsernet 5524 boliger under produksjon per 30. juni i år, OBOS sin andel er 4673 boliger.  

 

Nyboligsalget første halvår 2019 - netto justert for eierandeler i prosjekter

Norge

OBOS

Selvaag

JM

Veidekke

Stor Oslo

Solon

 

 

 

Solgte boliger

855

453

258

237

145

71

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sverige

JM

Peab

Skanska

OBOS

Riksbyggen

Besqab

HSB

Veidekke

Bonava

Solgte boliger

993

900

769

712

496

392

377

243

219

 

 

Aktuelt - relaterte artikler

OBOS-prisene opp i Oslo

Prisene for brukte OBOS-boliger i Oslo steg 0,2 prosent fra oktober til november. På landsbasis falt prisene 0,1 prosent.