Hopp til innhold

Nye samarbeidspartnere i OBOS Living Lab

Hva kjennetegner framtidens bolig? Det skal OBOS Living Lab finne svaret på. Nå er de første samarbeidspartnerne på plass.

Foto:
Nadia Frantsen
Publisert:
onsdag 30. juni 2021

 Å finne ut hvordan vi vil bo i framtiden, er en stor oppgave. OBOS har jobbet med forberedelsene til Living Lab i et par år allerede.  

– Målet er å flytte bransjen i mer bærekraftig retning og skape boliger som gir økt livskvalitet. Vi mener aktørene vi har fått med på laget er de aller beste på det området, sier prosjektleder Ørjan Hurv i OBOS Living Lab.  

Nyskapende samarbeid 

OBOS Living Lab er en fullskala testarena for framtidens bolig på Vollebekk i Oslo. Her skal helt vanlige folk leve og bo, fordelt på seks etasjer, med fleksible løsninger, ny teknologi og gode muligheter for fellesskap og deling. Et tverrfaglig team av alt fra arkitekter til sosialantropologer har jobbet med konseptet, som de har kalt “Bokuben”, og OBOS har fått med seg en rekke innovative samarbeidspartnere på laget.  

– Dette er veldig nytt og spennende for oss alle, ingen har vært med på noe lignende før, forteller daglig leder Ingemund Skålnes i OBOS Living Lab.

Morgendagens bolig 

Skålnes og kollegaene hans har vært i dialog med mange aktører på jakt etter de riktige partnere.  

– De vi har landet på har både spennende produkter og ikke minst spennende tanker om innovasjon og bærekraft, sier Skålnes.

– Når vi får samlet partnerne rundt et bord og kan begynne å jobbe sammen, tror vi det vil skje veldig mye bra. Alle aktørene er innstilt på å dele og bidra til å gjøre morgendagens bolig bedre, sier Ørjan Hurv.  

Under kan du lese om samarbeidspartnerne som er på vei inn i OBOS Living Lab nå. Flere vil komme til etter hvert:

Common

Skal sørge for enkel og miljøvennlig hverdag med brukervennlige tjenester. Med Common Vask nabolagsvaskeri blir fremtidens miljøvennlige løsninger for tøyvask tilgjengelig for bedrifter og beboere i nabolaget.

Drømmekjøkkenet

Skal utforske kjøkken- og garderobeløsninger i flere av leilighetene, i tillegg til felleskjøkken. Det skal testes prototyper, nye løsninger og materialer.

Krafted

Utvikler funksjonelle og bærekraftige interiørløsninger med fokus på materialitet og brukerens behov. Ideen er å skape fleksible løsninger med lang holdbarhet både designmessig og kvalitetsmessig.

Måndalen

Skal skape fleksible og arealeffektive løsninger i noen av leilighetene. Innredningene skal bidra til at boligene kan tilpasses ulike livssituasjoner.

RørosHetta

Lanserer verdensnyheten RørosHetta Sense der avtrekkshettene styres av elleve sensorer som måler luftkvaliteten. Testingen og innsamling av data skal gi ny kunnskap om inneklimaet i boliger.

Unloc

Beboerne kan flytte nøklene de trenger til smarttelefonen. De digitale nøklene kan også deles med venner eller andre som trenger å låse seg inn. Nøklene er lette å dele – og slette.  

SALTO Systems

Skal teste låser som muliggjør nye tjenester for beboerne og se på brukeropplevelser i samarbeid med Unloc. 

Function Solutions

Skal bidra til den tekniske infrastrukturen som er nødvendig for å teste ut nye, framtidsrettede og innovative boligløsninger i OBOS Living Lab.

ELKO 

Skal utstyre flere leiligheter med ELKO Smart-produkter. Dette vil gi en unik mulighet til å undersøke hvilke løsninger som forenkler hverdagen for beboerne.

Her kan du lese mer om samarbeidspartnerne

Aktuelt - relaterte artikler

OBOS-prisene opp i Oslo

Prisene for brukte OBOS-boliger i Oslo steg 0,2 prosent fra oktober til november. På landsbasis falt prisene 0,1 prosent.