Hopp til innhold

Nytt OBOS-stipend til kvinnelig gründer

Første utdeling av det nye OBOS oppstarts-stipendet gikk til Lara Moore og videreutvikling av hennes gründervirksomhet, Built Open.

Publisert:
onsdag 10. februar 2021

Gründerstipendet er på 50 000 kroner, og er et nytt stipend som skal deles ut to ganger til dette året, til kvinnelige gründere i bygg- og eiendomsbransjen, tilknyttet Antler i Norge. Totalrammen er på 250 000 kroner for 2021. Målet er å trekke flere kvinnelige gründere til PropTech.

– OBOS er opptatt av mangfold, men som investor opplever vi at mange av selskapene som kommer til oss bare har mannlige gründere. For å bidra til å trekke frem flere dyktige kvinner, har vi opprettet dette stipendet, sier Ingunn Andersen Randa, konserndirektør for aksjeinvesteringer og forretningsutvikling i OBOS.

Baner vei i bransjen

Moore berømmes for at hun har oppdaget et behov i bransjen og fylt det med sine ideer og gründervirksomhet. Gjennom selskapet Built Open, bygger hun en markedsplass for å enklere kunne knytte entreprenører til arbeidskraft. Det nystartede selskapet har allerede bidratt til å effektivisere bygg- og eiendomsbransjen.

– Støtten fra OBOS betyr mye for meg. Som en innovativ leder som baner vei i denne bransjen, betyr det mye å bli anerkjent for mitt initiativ. Jeg er spent på å se hvor vi kan ta Built Open dette året, med støtte fra både vår investor Antler, samt OBOS og Innovasjon Norge, sier Lara Moore.

Innovasjon og digitalisering er på full fart inn i bygg-, anlegg- og eiendomsbransjen. Både OBOS og Antler ble imponert over Moores energi og fremdrift da hun stiftet Built Open.

– Selskapet har på kort tid fått relevante pilotkunder på plattformen sin, og henvender seg til et stort rekrutteringsmarked innen bygg og anlegg. Lara og Built Open ønsker å bidra til å få riktig kompetanse til riktig tid, noe som har potensial til å gi økt effektivisering i byggebransjen, sier Randa.

OBOS Oppstarts-stipend

OBOS er industripartner til Antler og har besluttet å dele ut et stipend til kvinnelige gründere i Antler-programmet. Oppstartsstipendet skal deles ut to ganger til dette året, og totalrammen er på 250 000 kroner i 2021. Hensikten med å opprette stipendet har vært å stimulere til fornyelse i bygg-, anlegg- og eiendomsbransjen. Lara More deltok i fjorårets Antlerprogram. Hun er gründer av selskapet builtopen.com/

Aktuelt - relaterte artikler

Godt resultat i krevende tider

Tydelig nedgang for boligutvikling i første kvartal til tross, OBOS´ øvrige virksomhetsområder leverer gode resultater. Det gir et resultat før skatt på 360 millioner kroner i første kvartal 2024, som er 18 millioner kroner lavere enn samme periode i fjor.

Sterk grønn vekst for OBOS-banken

OBOS-banken hadde ved utgangen av første kvartal 58,4 milliarder kroner i utlån, opp 2,8 prosent siste kvartal og 10 prosent siste 12 måneder. Av utlånsveksten i kvartalet var 79 prosent til grønne lån.

OBOS-prisene falt i april

Prisene for brukte OBOS-boliger i Oslo falt 0,6 prosent fra mars til april i år. På landsbasis gikk prisene ned 0,5 prosent.