Hopp til innhold

OBOS-banken kutter renten på lån

OBOS-banken har besluttet å kutte renten på bankens boliglån med inntil 0,15 prosentpoeng.

Publisert:
fredag 26. april 2024

Beste rente vil etter dette være på 5,24 prosent for et grønt boliglån. Et rammelån 50% vil etter justeringen ha en rente på 5,41 prosent. Endringen trer i kraft fra og med 2. mai.

- Konkurransen om kundene spisser seg til, det er grunnen til å at vi nå kutter renten på flere av våre låneprodukter. Vi gjør ingenting med innskuddsrentene våre. Som kunde i OBOS-banken skal man være trygg på at du har konkurransedyktige betingelser, sier administrerende direktør i OBOS-banken Øistein Gamst Sandlie.

OBOS-banken har hatt en sterk kundetilvekst så langt i år, og kan vise til over 8000 nye nettbankkunder. Det mer er enn en dobling sammenlignet med samme periode i fjor.

- Bevegelsene i bankmarkedet er store for tiden. Vi tar imidlertid ikke den positive utviklingen for gitt, og vi er nødt til å være i forkant for å fortsatt fremstå som et godt alternativ. Derfor vurderer vi og justerer rentenivået vårt fortløpende, sier Sandlie.

Aktuelt - relaterte artikler

Godt resultat i krevende tider

Tydelig nedgang for boligutvikling i første kvartal til tross, OBOS´ øvrige virksomhetsområder leverer gode resultater. Det gir et resultat før skatt på 360 millioner kroner i første kvartal 2024, som er 18 millioner kroner lavere enn samme periode i fjor.

Sterk grønn vekst for OBOS-banken

OBOS-banken hadde ved utgangen av første kvartal 58,4 milliarder kroner i utlån, opp 2,8 prosent siste kvartal og 10 prosent siste 12 måneder. Av utlånsveksten i kvartalet var 79 prosent til grønne lån.

OBOS-prisene falt i april

Prisene for brukte OBOS-boliger i Oslo falt 0,6 prosent fra mars til april i år. På landsbasis gikk prisene ned 0,5 prosent.