OBOS-banken setter ned renten

Fra 22. februar setter OBOS-banken ned renten igjen. Det betyr at OBOS-banken er blant de mest konkurransedyktige bankene i landet.

Kundebehandlere og kunde i OBOS-banken

Det er de yngste låntakerne, og de som ønsker å kjøpe helt ny bolig, som kommer best ut av renteendringen. Både Boliglån Ung og Nyboliglån får ny rente på 1,99 prosent.

– OBOS har et mål om å bidra til at unge OBOS-medlemmer kommer seg inn på boligmarkedet. Derfor er det viktig for oss å holde lånerenten for de yngste boligkjøperne så lav som mulig, sier banksjef, Marit Midttun.

Renten på sparekonto går også ned som en følge av renteendringen. Men det er gjort unntak for de langsiktige sparerne. Renten på plasseringskonto og på konto med spareavtale blir liggende på 1,85 prosent.

Endringene gjelder fra 22. februar 2016 for nye lån. For innskudd og eksisterende boliglån gjelder endringene fra 5. mai 2016.

Resultater for 2015

Nylig ble det økonomiske resultatet for hele OBOS lagt fram, og konsernet har nok en gang levert et rekordresultat. OBOS-banken er i sterk vekst. Tallene viser at utlån til privatmarkedet utgjorde 9,3 milliarder kroner ved utgangen av 2015, en økning på 23,6 prosent. Utlån til bedriftsmarkedet, i hovedsak boligselskaper, utgjorde 17,8 milliarder kroner ved utgangen av året, en vekst på 14,1 prosent.

Renter boliglån:

• Boliglån Ung 1,99 %
• OBOS Nyboliglån: 1,99 %
• Boliglån over 2 millioner kroner: 2,15 %
• Mellomfinansiering til samme rente som det langsiktige boliglånet

Renter innskudd:

• Plasseringskonto + 31 dager: 1,85 %
• Sparekonto med spareavtale: 1,85 %
• Sparekonto med fritt antall uttak: 1,10 %

Se hva tilby på obosbanken.no

Prisene forutsetter OBOS-medlemskap. Alle kan bli kunde i OBOS-banken, men medlemmer får de beste prisene.