Hopp til innhold

OBOS bidrar med 1 milliard til Fornebubanen

Grunneierne på Fornebu er blitt enige: Betaler over to milliarder kroner av den nye Fornebubanen. OBOS tar nesten halve regningen.

Publisert:
onsdag 5. juni 2019

Dermed er den etterlengtede banen et stort skritt nærmere å bli realisert.

Grunneierne på Fornebu og i Oslo skal til sammen betale over tre milliarder kroner av banen som kan komme til å koste rundt 16 milliarder. Grunneierne på Fornebu bidrar til sammen med rundt 2,3 milliarder.

Venter på Staten

Staten har gjennom bymiljøavtalen i 2014 forpliktet seg til å ta halve regningen, mens resten skal dekkes gjennom Oslopakke 3.

– Dette er en dag vi har ventet lenge på. Det har vært en god, men krevende prosess å endelig komme til en avtale. Nå må Staten ta sitt ansvar og legge pengene på bordet slik at vi får fortgang i byggingen av banen. Dette prosjektet utløser store samfunnsøkonomiske gevinster gjennom å legge til rette for storstilt boligbygging og næringsutvikling kombinert med god kollektivutbygging, både i Oslo og i Akershus, sier konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj i OBOS.

Den inngåtte avtalen er mellom Akershus fylkeskommune på den ene siden og grunneierne på Fornebu på den andre: Aker, Telenor Eiendom, Telenor Arena, Teleplan, Bærum kommune, Selvaag, KLP, K2 Eiendom/Fornebu Hotellinvest og OBOS.

OBOS betaler nesten halvparten av de rundt 2,3 milliarder kronene til Fornebubanen, og skal i tillegg bidra med rundt 1,3 milliarder til sosial infrastruktur som skoler og barnehager.

Ferdig i 2027?

Etter flere forsinkelser og usikkerhet rundt finansieringen, ser det nå ut til at Fornebubanen kan stå ferdig til bruk i 2027. Parallelt med dette vil OBOS og de andre utbyggerne sette i gang byggingen av nye attraktive boområder.

I mars 2019 vedtok kommunestyret i Bærum en plan som åpner for bygging av rundt 11 000 boliger på Fornebu.

 

Aktuelt - relaterte artikler

OBOS-prisene opp i Oslo

Prisene for brukte OBOS-boliger i Oslo steg 0,2 prosent fra oktober til november. På landsbasis falt prisene 0,1 prosent.