Hopp til innhold
Illustrasjonsbilde av ansatte

OBOS blant de 10 beste selskapene på likestilling

I en ny kartlegging av norske bedrifter er OBOS rangert som åttende best på likestilling.

Publisert:
fredag 18. mars 2022

OBOS er stolt partner av SHE Conference, som er den største likestillingskonferansen i Europa. SHE Index powered by EY, er et verktøy for å kartlegge hvordan det står til med likestilling i norske bedrifter. Årets resultater fra SHE Index ble annonsert under SHE Conference 17. mars og OBOS er rangert som nr. 8 på listen blant 84 norske virksomheter. Det er to plasser opp fra i fjor.

SHE Index baserer seg på en kartlegging der bedriftene må oppgi andelen kvinnelige ledere og svare på en rekke spørsmål knyttet til mangfold og inkludering i ledelsen og arbeidsstokken, kompensasjon og balanse mellom arbeid og fritid.

- I 2021 lanserte vi en strategi for mangfold, likestilling og inkludering, og vi har hatt et stort fokus på dette det siste året. Derfor er det gledelig å se at vi rykker opp på listen og kan si at vi fortsatt er blant de beste i Norge på likestilling, sier HR direktør Karin Svanevik Graff.

- Konsernledelsen i OBOS består i dag av halvparten kvinner og menn og skiller seg dermed fra mange andre toppledergrupper. Gjennom flere år har vi jobbet aktivt for like muligheter, både internt og eksternt.

OBOS er en stor samfunnsaktør og ønsker å ta sin del av ansvaret. Gjennom blant annet å være sponsor av kvinneidrett og delta i bransjenettverket Diversitas, er OBOS med på å jobbe for et mer likestilt og inkluderende samfunn.

- Vi vil gjerne få gratulere IKEA som toppet SHE Index i år. Det er inspirerende å se hva andre virksomheter kan få til, og det tar vi med oss når vi fortsetter å jobbe videre med like muligheter i OBOS, sier Graff.

Aktuelt - relaterte artikler

OBOS-prisene opp i Oslo

Prisene for brukte OBOS-boliger i Oslo steg 0,2 prosent fra oktober til november. På landsbasis falt prisene 0,1 prosent.