Hopp til innhold

OBOS deler ut stipend til svensk proptech-gründer

For tredje gang deler OBOS ut et stipend til kvinner som starter opp selskap innen eiendomsteknologi, også kjent som proptech. I år er det svenske Jeanna Lundberg som mottar 130 000 svenske kroner som støtte for videreutviklingen av selskapet hennes Respaces.

Publisert:
torsdag 23. februar 2023

OBOS og partneren Antler har siden 2021 delt ut stipendet til kvinnelige gründere innen eiendomsbransjen i tilknytning Antler-programmet. I år er første gang stipendet går til en gründer i Sverige.

Vi ønsker å fremme innovasjon og oppmuntre flere kvinnelige gründere til å satse innen eiendomsbransjen. Jeg vil gratulere Lundberg og Respaces med årets stipend, sier Henning Lunde, som er leder for OBOS Oppstart.

- Det føles både gøy og ærefullt å motta stipendet. OBOS gir et viktig bidrag i riktig retning i et investeringslandskap der knapt 1 prosent av kapitalen går til kvinnelige gründere, sier Jeanna Lundberg, daglig leder og medgründer i Respaces.

Respaces er en digital markedsplass som kobler ledig plass med behovet for å jobbe mer fleksibelt. Plattformen kan både formidle faste kontorlokaler med fleksible kontrakter, tilgang til fleksible kontorplasser i ulike lokaler og tilbyr utleiere å enkelt leie ut kontorlokaler som står ledig for korte eller lengre perioder.

- Prosessen med leiekontrakter er ofte tidkrevende og omstendelig, både for leietager og utleier. Respaces gjør det enkelt og digitalt å finne en fleksibel kontorplass, sier Jeanna Lundberg.

Lunde i OBOS Oppstart fremhever at Respaces bidrar til god ressursutnyttelse av lokaler og enkeltplasser som ellers ville stått tomme ved å tilrettelegge for mer fleksible leieforhold.

- Dette kan gi bedrifter mer fleksibilitet i en tid hvor kostnader øker for mange arbeidsgivere, samt imøtekommer en ny forventning til fleksibilitet på arbeidsplassen som arbeidstakere forventer etter pandemien, sier Lunde

OBOS Oppstart ser flere aktører som forsøker å ta en posisjon innen formidling av fleksible kontorplasser både i Norge og utlandet.

- Respaces har tenkt nytt rundt hva en tradisjonell kontorplass kan være, og har eksempelvis hoteller og restauranter som står ledig på dagtid på kundelisten. Det er et spennende selskap, og Jeanna og teamet har lykkes å etablere seg og få god vekst på relativt kort tid, sier Lunde.

OBOS har fornyet avtalen har med Antler for 2023 og vil dele ut flere stipend.

- Vi er utrolig stolte av å ha OBOS som investor og industripartner i Antler. Vi jobber aktivt for å tiltrekke oss og støtte flere dyktige kvinnelige gründere, og dette OBOS-stipendet er en viktig anerkjennelse overfor de som bygger selskaper innen eiendomsteknologi. Vi synes det er ekstra gøy at det første stipendet for i år går til en knallflink gründer i Sverige, sier Kristian Jul Røsjø, partner i Antler.

Aktuelt - relaterte artikler

OBOS-prisene opp i Oslo

Prisene for brukte OBOS-boliger i Oslo steg 0,2 prosent fra oktober til november. På landsbasis falt prisene 0,1 prosent.