Hopp til innhold

OBOS Eiendom vinner pris for beste avkastning

For andre år på rad vinner OBOS Eiendom MSCI European Property Investment Award 2019 for beste avkastning på eiendomsporteføljen de siste tre årene.

Publisert:
onsdag 25. september 2019

OBOS Eiendom har hatt en avkastning på 11 prosent for alle eiendommene de siste tre årene, til sammenligning ligger gjennomsnittet for resten av det norske markedet på 9,7 prosent.

MSCI (tidligere IPD) er en global eiendomsindeks med deltakere fra 32 land, basert på omtrent 89 000 eiendommer fordelt på 1 700 eiendomsporteføljer. Formålet til indeksen er å måle avkastning og trendene i eiendomsmarkedet. Fra Norge deltar 17 eiendomsporteføljer med til sammen omtrent 455 eiendommer, der den samlede verdien overstiger 160 milliarder kroner. Andelen til OBOS Eiendom utgjør 86 eiendommer.

– Vi er stolte over å vinne denne prisen for andre år på rad. For oss er den en anerkjennelse av det harde arbeidet våre medarbeidere legger ned hver dag for å forvalte og utvikle våre eiendommer. Gode resultater gir oss et solid utgangspunkt for å investere videre i blant annet fornøyde kunder, miljøtiltak og nye utviklingsprosjekter, sier Nils Morten Bøhler, konserndirektør for næringseiendom i OBOS.

Fremtidens byer og samfunn
OBOS Eiendom er en betydelig aktør innen utvikling, drift og forvaltning av næringseiendom i Oslo-området. Selskapet eier også eiendommer i Bergen, Trondheim og Stavanger. Den 17. oktober mottar selskapet prisen under MSCI sin europeiske eiendomskonferanse i London.

– Vi brenner for bærekraftig byutvikling og har fokus på å skape gode handels- og kontorbygg med kundens behov i sentrum. Gjennom nesten 70 år har vi bygget opp en eiendomsportefølje med gode utviklingsmuligheter. Dette resulterer i stor verdiskapning ut over den generelle markedsveksten og har gitt en god avkastning, forteller Bøhler.  

Totalt eier OBOS Eiendom omtrent 710 000 kvadratmeter næringseiendom. Selskapet har hovedsakelig investert i kontorer, kjøpesentre, forretningslokaler, hoteller, sykehus og skolebygg. Virksomhetsområdet omsatte i 2018 operasjonelt for 778 millioner, og hadde et resultat før skatt på 927 millioner kroner inkludert verdijustering av investeringseiendommer og salgsgevinster.

Aktuelt - relaterte artikler

OBOS-prisene opp i Oslo

Prisene for brukte OBOS-boliger i Oslo steg 0,2 prosent fra oktober til november. På landsbasis falt prisene 0,1 prosent.