Hopp til innhold

OBOS Eiendom vinner pris for beste avkastning

For andre år på rad vinner OBOS Eiendom MSCI European Property Investment Award 2019 for beste avkastning på eiendomsporteføljen de siste tre årene.

Publisert:
onsdag 25. september 2019

OBOS Eiendom har hatt en avkastning på 11 prosent for alle eiendommene de siste tre årene, til sammenligning ligger gjennomsnittet for resten av det norske markedet på 9,7 prosent.

MSCI (tidligere IPD) er en global eiendomsindeks med deltakere fra 32 land, basert på omtrent 89 000 eiendommer fordelt på 1 700 eiendomsporteføljer. Formålet til indeksen er å måle avkastning og trendene i eiendomsmarkedet. Fra Norge deltar 17 eiendomsporteføljer med til sammen omtrent 455 eiendommer, der den samlede verdien overstiger 160 milliarder kroner. Andelen til OBOS Eiendom utgjør 86 eiendommer.

– Vi er stolte over å vinne denne prisen for andre år på rad. For oss er den en anerkjennelse av det harde arbeidet våre medarbeidere legger ned hver dag for å forvalte og utvikle våre eiendommer. Gode resultater gir oss et solid utgangspunkt for å investere videre i blant annet fornøyde kunder, miljøtiltak og nye utviklingsprosjekter, sier Nils Morten Bøhler, konserndirektør for næringseiendom i OBOS.

Fremtidens byer og samfunn
OBOS Eiendom er en betydelig aktør innen utvikling, drift og forvaltning av næringseiendom i Oslo-området. Selskapet eier også eiendommer i Bergen, Trondheim og Stavanger. Den 17. oktober mottar selskapet prisen under MSCI sin europeiske eiendomskonferanse i London.

– Vi brenner for bærekraftig byutvikling og har fokus på å skape gode handels- og kontorbygg med kundens behov i sentrum. Gjennom nesten 70 år har vi bygget opp en eiendomsportefølje med gode utviklingsmuligheter. Dette resulterer i stor verdiskapning ut over den generelle markedsveksten og har gitt en god avkastning, forteller Bøhler.  

Totalt eier OBOS Eiendom omtrent 710 000 kvadratmeter næringseiendom. Selskapet har hovedsakelig investert i kontorer, kjøpesentre, forretningslokaler, hoteller, sykehus og skolebygg. Virksomhetsområdet omsatte i 2018 operasjonelt for 778 millioner, og hadde et resultat før skatt på 927 millioner kroner inkludert verdijustering av investeringseiendommer og salgsgevinster.

Relaterte

Solid første halvår for OBOS-banken

OBOS-banken oppnådde et resultat før skatt på 171 millioner kroner i andre kvartal 2024. Resultat før skatt første halvår ble 329 millioner kroner. Veksten i utlån fortsetter og har økt med 12 prosent siste 12 måneder. OBOS-banken fikk 11 500 nye kunder første halvår.

Forventet resultatnedgang første halvår for OBOS

OBOS fikk et resultat før skatt i andre kvartal i 2024 på 488 millioner kroner, ned fra 1 218 millioner kroner i samme periode i fjor. Resultat for første halvår endte på 848 millioner kroner mot 1 597 millioner kroner i fjor.

Boligsalget tar seg opp

OBOS solgte 1 183 boliger til en verdi av 5,9 milliarder kroner i første halvår 2024. Sammenlignet med 2023 er det en oppgang på 35 prosent i antall solgte boliger.