Hopp til innhold

OBOS Forretningsbygg AS er vinner av MSCI Awards 2018

MSCI European Property Investment Awards 2018 går til OBOS Forretningsbygg for å ha den best balanserte avkastningen på porteføljen de siste tre årene i Norge. Den totale avkastningen for alle eiendommer i den norske indeksen er målt til 11,2 prosent, de siste tre årene.

Publisert:
onsdag 17. oktober 2018

OBOS Forretningsbygg har historisk vært et selskap med stor grad av eiendomsutvikling. Dette resulterer i stor verdiskapning ut over den generelle markedsveksten og har gitt selskapet en god avkastning på eiendomsporteføljen. Hovedvekten av OBOS sin portefølje er Oslo–basert og således i et marked som har hatt en veldig god utvikling de siste årene. Samtidig har porteføljen i liten grad blitt påvirket av utfordringene i andre regioner.

Betydelig aktør innen næringseiendom

OBOS Forretningsbygg AS er en betydelig aktør innenfor utvikling, drift og forvaltning av næringseiendom i Oslo-området. Selskapet eier også eiendommer i Bergen, Trondheim og Stavanger.

Totalt eier selskapet om lag 675 000 kvadratmeter næringseiendom. Selskapet har hovedsakelig investert i kontorer, kjøpesentre, forretningslokaler, hoteller, sykehus og skolebygg. Virksomhetsområdet omsatte i 2017 operasjonelt for 881 millioner og operasjonelt resultat før skatt var 887 millioner kroner.

MSCIs pressemelding annonserer her vinnerne av MSCI European Property Awards 2018.

Aktuelt - relaterte artikler

Vil legge grønt lokk over E6 på Manglerud

OBOS og NCC tar initiativ til å bygge parklokk over motorveien på Manglerud. Det vil kunne gi bydelen en etterlengtet grønn lunge, fjerne trafikkstøy og åpne for bygging av opp mot 700 nye OBOS-boliger.