Hopp til innhold

OBOS Forretningsbygg skifter navn til OBOS Eiendom

Fra 01.04.2019 skifter OBOS Forretningsbygg AS navn til OBOS Eiendom AS.

Publisert:
mandag 1. april 2019

OBOS’ tradisjoner med å bygge og forvalte kjøpesenter og kontorlokaler går helt tilbake til 1952, da OBOS Forretningsbygg ble etablert. Siden den gang har vi utvidet vår portefølje med større prosjekter og nyskapende byutvikling.

I dag er OBOS Eiendom en stor og viktig aktør innen byutvikling. Samtidig med navneendringen forsterker vi også vår kompetanse innen konseptutvikling og eiendomsdrift.

– Vi brenner for bærekraftig byutvikling og har fokus på å skape gode handels- og kontorbygg med kundens behov i sentrum, sier konserndirektør for OBOS Eiendom, Nils M. Bøhler.

Verdien av eiendommene som forvaltes er i størrelsesorden på 16 milliarder.

– Målet er å fortsette å bygge opp en sterk merkevare innen eiendomsbransjen slik at vi sikrer en enda kraftigere vekst fremover, sier Bøhler.

OBOS Eiendom vil satse ytterligere på utviklingsprosjekter og vil årlig investere ca. 1 milliard i nye næringsprosjekter.

– Hovedfokus de neste årene er utviklingen av Ulven og Construction City, ferdigstillelse av Kværnerbyen med prosjektet Oslo K og Turbinveien 2-4 samt utvikling av Holmlia Senter som et levende samlingspunkt for bydelen, sier Bøhler.

Ulven - Construction City

På Ulven skal det bygges ca. 3000 boliger og 200 000 kvadratmeter næring. Construction City skal bli en kunnskapspark for de fremste kompetansevirksomhetene innen bygg-, anleggs-, og eiendomssektoren i landet. Målet med Construction City er å samlokalisere store og små virksomheter på tvers av næringen, for å kunne løfte hele næringens innovasjons- og konkurransekraft.

Holmlia Senter - et levende samlingspunkt for bydelen

Arbeidene med det nye senteret på Holmlia starter i april. Senteret vil bli totalt ombygd og etter utvidelsen vil det fremstå som et moderne og funksjonelt senter med miljøvennlige- og bærekraftige løsninger. Senteret vil bli BREEAM-sertifisert «Very good» og få energiklasse B. Alle tak vil være grønne med sedum som dekke. Senteret får i overkant av 9.300 kvm med forretningsarealer fordelt på eksisterende og ny bebyggelse. Det blir handel over 2 plan samt 3 etasjer med parkering under senteret. Allerede før arbeidene starter er vi glade over at både Vinmonopolet, Meny, apotek og Mester Grønn ønsker å åpne i det nye senteret. I tillegg vil flere av dagens eksisterende leietakere holde åpent i byggeperioden og være med fremover. På toppen av senteret vil Bydel Søndre Nordstrand flytte inn i et 4 etasjes kontorbygg på ca. 6.500 kvm. Oppgradering av torgene rundt senteret, etablering av kulturcafé og utredning av muligheten for et flott, nytt bibliotek vil være med å bidra til at Holmlia Senter blir en levende møteplass for bydelen.

Oslo K – et fremtidsrettet, effektivt og fleksibelt kontorbygg

I Kværnerbyen bygger OBOS Eiendom nå kontorbygget Oslo K. Bygget har ca. 30 000 kvm kontorlokaler og blir sertifisert etter BREEAM-standarden til nivå «Excellent». Dette innebærer at bygget vil få svært lave energikostnader. Bygget passer bedrifter som ønsker topp moderne, miljøvennlige, fleksible og skreddersydde lokaler.

Oslo K vil få enkel både for gående, syklende, med bil og med kollektivtransport. Det legges opp til et bredt tilbud av servicetjenester og tilbud til de ansatte i bygget. Her vil man få et godt mattilbud gjennom dagen i bedriftsrestauranten, tilgang på skjorterens, pakke-, post- og budservice, renholdstjenester, blomsterstell mv. Bygget inneholder godt med sykkel- og bilparkering og garderobefasiliteter. Det legges opp til vaske- og mekkestasjon for sykler. I tillegg er det lagt til rette for et felles møteromssenter, auditorium samt et co-working område/senter i deler av bygget. Bygget består av 3 lameller på 9 til 11 etasjer. Bygget får flere takterrasser og har en nydelig utsikt over Oslo.

Kværnerbyen er utviklet over en periode på 15 år og fremstår nå som et urbant bymiljø. Her finner man kontor, boliger, forretninger, bevertning, kulturtilbud og god parkeringsdekning.

Aktuelt - relaterte artikler

OBOS setter i gang bygging av 275 leiligheter i Sverige

11. juni ble det første spadetaket tatt på et nytt boligprosjekt i Tyresö kommune utenfor Stockholm. Her er OBOS Sverige AB totalentreprenør for et større boligprosjekt som skal bygges for Scandinavian Property Group (SPG).