Hopp til innhold

OBOS gir tre millioner i VM-støtte til kvinnefotballen

Klubbene til de norske og svenske VM-spillerne får til sammen 3.1 millioner kroner fra OBOS. Pengene skal gå til lokal talentutvikling.

Publisert:
torsdag 6. juni 2019

I forbindelse med fotball VM, som har avspark i Frankrike denne helgen, får hver spiller 75 000 kroner i støtte.

Det betyr at OBOS deler ut 1,2 millioner kroner til lag i Toppserien i Norge, mens lag i OBOS Damallsvenskan får 1,9 millioner kroner. 

LSK Kvinner er det laget i Norge som får mest. De har åtte spillere med på landslaget, dermed får hjemmeklubben 600 000 kroner. 

Press på FIFA

− OBOS sitt initiativ ble lansert før det ble klart at FIFA ville bidra med penger. Vi ville med vår VM-støtte bidra til å gjøre forskjellsbehandlingen av kvinner og menn litt mindre, og samtidig legge press på FIFA, sier  konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj i OBOS. 

Han er glad for at FIFA på eget initiativ er kommet på banen, og at deres støtteordning også kommer tidligere klubber til gode.

Skaper forbilder

− Bidraget OBOS og FIFA nå gir til  klubbene er en god start på den videre utviklingen vi ønsker å se i kvinnefotballen. 

OBOS-sjefen oppfordrer alle fotballinteresserte til å samles med venner og familie for noen uker med gode fotballopplevelser på TV-skjermen. 

− Vi håper disse VM-ukene vil gi barn og unge massevis av inspirasjon og glede – og nye forbilder.

Aktuelt - relaterte artikler

Boligsalget stabiliserer seg

OBOS solgte 533 boliger til en verdi av 2,5 milliarder kroner i første kvartal 2024. Sammenlignet med første kvartal i fjor er det en oppgang på 24 prosent.