Hopp til innhold
OBOS-sjef Daniel Kjørberg Siraj.

OBOS kjøper seg inn i NCC

Får en eierandel på 6,5 prosent i Nordens tredje største entreprenør.

Publisert:
onsdag 7. desember 2022

Aksjene i NCC kjøpes av det svenske investeringsselskapet Nordstjernan som har vært en langsiktig eier i NCC.

NCC har virksomhet i Norge, Sverige, Danmark og Finland og er Nordens tredje største entreprenør med en omsetning på 53,3 milliarder kroner i 2021. Selskapet er notert på Stockholmsbørsen.

Kjøpet gir OBOS en eierandel på 6,45 prosent i NCC, og på grunn av andelen A-aksjer som kjøpes gir dette OBOS en stemmeandel på 23,13 prosent i selskapet. OBOS betaler 772,5 millioner svenske kroner for aksjene. Nordstjernan selger halvparten av sine A-aksjer til OBOS og vil også etter salget være en stor eier i NCC som OBOS skal samarbeide tett med.

- Investeringen er i tråd med vår strategi om å aktivt kunne investere i entreprenørselskaper og andre selskaper som skaper finansiell avkastning og strategiske muligheter for OBOS, sier konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj i OBOS.

Siraj påpeker at OBOS solgte store aksjeinvesteringer mens finansmarkedene var gode i 2021 og 2022. Dette er brukt til å investere ytterligere i kjernevirksomheten og gir rom for å gripe attraktive muligheter som oppstår i markedet.

- Enten det gjelder tomter, byggeprosjekter eller aksjeinvesteringer. Kjøpet av aksjene i NCC vil være en god langsiktig investering for OBOS. Utbyttene vi får gjennom våre store eierposter i AF, Veidekke og nå fremover også NCC, bidrar også til løpende likviditet inn i konsernet, noe som er helt avgjørende for å oppfylle formålet vårt om å bygge boliger for våre medlemmer. Gode investeringer gir oss flere ben å stå på, som er viktigere enn noen gang når vi opplever stillstand i boligmarkedet som følge av høye renter og økonomisk usikkerhet.

Siraj sier de vil utvikle et godt strategisk og industrielt samarbeid med NCC på samme måte som man har gjort med Veidekke og AF Gruppen gjennom mange år. OBOS’ eierandeler i Veidekke og AF Gruppen vil ikke påvirkes av dette kjøpet.

Relaterte