Hopp til innhold

OBOS kjøper tre nye tomter på Fornebu

OBOS har sikret seg ytterligere tre tomter på Fornebu for bygging av 1500 nye boliger. Mange av dem vil bli solgt med ordninger som gjør det lettere for flere å eie sin egen bolig.

Publisert:
torsdag 5. november 2020

Dette siste tomtekjøpet sikrer at OBOS de kommende årene vil bygge rundt 7000 boliger på Fornebu i tillegg de 2500 som allerede er på plass.

20 prosent av alt OBOS skal bygge på Fornebu de kommende årene skal selges med alternative boligkjøpsmodeller som vil senke terskelen inn på boligmarkedet for flere.

– Vi er svært godt fornøyde med å ha sikret våre medlemmer ytterligere 1500 nye boliger på Fornebu gjennom tomtekjøpsavtalene med Aker og deres samarbeidspartnere. Sammen med OBOS` øvrige tomter på Fornebu gir dette tilskuddet mulighet til å tilby våre medlemmer rundt 7000 nye boliger på Fornebu de neste 20-25 årene. Denne boligporteføljen passer derfor meget godt inn i OBOS langsiktige byutviklingsperspektiv både her og i Stor-Oslo, sier konsernsjef i OBOS, Daniel Kjørberg Siraj.

 Rett ved Fornebubanen   

Tomtene som nå er kjøpt blir en del av byutviklingsprosjektene Koksa og Fornebuporten som ligger innenfor sonen Byen i kommunedelplan 3. Det legges opp til urban boligbygging som henvender seg til alle kjøpegrupper. Ifølge OBOS-sjefen legges det opp til å bygge også mindre boliger som vil være spesielt attraktive for unge boligkjøpere.

De nye områdene har umiddelbar tilgang til hver sin stasjon på den den planlagte Fornebubanen. I tillegg til boliger gir tomtene plass til 25.000 kvadratmeter med næringsvirksomhet. 

– Tomtene passer inn i utbyggingsrekkefølgen som Bærum kommune har lagt for Fornebu og sikrer at OBOS kontinuerlig kan ha 600-700 boliger under bygging de neste 20-25 årene, sier Siraj.

 Nye boligkjøpsmodeller 

– Tomtekjøpet passer godt inn i vår strategi om å gjøre veien inn i boligmarkedet enklere, slik at flere kan ha råd til å bo på Fornebu.  20 prosent av boligene som nå kommer inn under OBOS sitt eierskap på Koksa og Fornebuporten skal tilbys for salg med OBOS sine alternative boligkjøpsmodeller, OBOS Bostart og OBOS Deleie.  Det vil også gjelde for all annen boligbygging OBOS skal ha på Fornebu i årene fremover, sier administrerende direktør i OBOS Fornebu, Kristine Tveitnes Seip.  

Avtalen er inngått mellom OBOS Fornebu AS og FP Bolig AS som igjen eies av Aker, Geveran og Joh. Johansson Eiendom.  

 

Aktuelt - relaterte artikler

OBOS-prisene opp i Oslo

Prisene for brukte OBOS-boliger i Oslo steg 0,2 prosent fra oktober til november. På landsbasis falt prisene 0,1 prosent.