Hopp til innhold

OBOS-leder blant landets fremste kvinner i tech

Cathrine Wolf Lund er kåret til en av Norges ledende teknologikvinner.

Publisert:
tirsdag 10. mars 2020

For fjerde år på rad har Abelia og ODA Nettverk kåret Norges 50 fremste teknologikvinner. Målt er å løfte fram og synliggjøre talenter og inspirere flere kvinner til å jobbe med ledelse og teknologi.

Det var rekordmange med i årets kåring. Totalt ble det nominert 574 kvinner, dette er en økning på 200 fra i fjor. Noe av forklaringen er at det i år for første gang ble åpnet for søkere fra offentlig sektor.

– Hva betyr det for deg å bli kåret til en av Norges fremste tech-kvinner?

– Det er først og fremst veldig gøy, men også en anerkjennelse til min arbeidsgiver som satser på kvinner og på tech. Det er også en fjær i hatten til teamet vi har bygget opp i OBOS - som leverer helt rå digitale tjenester og brukeropplevelser, sier konserndirektør Cathrine Wolf Lund, leder for rundt 70 ansatte i divisjon IT & Digital i OBOS.  

– Hvordan få flere kvinner til å velge teknologiske yrker?

– Vi må vise at det finnes flere veier inn, man må ikke ha studert datateknikk for å få det til. Vi må vise fram gode rollemodeller blant kvinner som har grepet muligheten og ikke har latt seg stoppe av fordommer og tradisjonelt tankesett.

– Hva er dine råd til kvinner som vil komme seg opp og frem i tech-bransjen?

– Brett opp ermene og jobb. Forsøk å bevise gjennom leveranser at du duger og er rett valg. Det er vanskeligere å overse noen som har resultater å vise til.

– Hva bør bedriftsledere gjøre for å få flere kvinner til å velge teknologiyrker?  

– Vær åpen og se etter de beste kvinnene og de beste kandidatene generelt. Våg å se i retning av de som ikke nødvendigvis roper høyest eller har det største markeringsbehovet. Og sett konkrete mål på kjønnsbalanse når du rekrutterer og setter sammen ledergrupper.

Lav kvinneandel

Det jobber i dag langt flere kvinner innen tech enn for ti år siden. Men tall fra Kantars årlige undersøkelse for ODA Nettverk viser at kvinneandelen i IKT-bransjen likevel bare er på 29 prosent.

– Norge trenger flere teknologikvinner. Det er derfor gledelig at årets liste viser at det er mange spennende talenter på vei opp, med stor variasjon i bakgrunn og ansvarsområder, sier Kristine Hofer Næss, styreleder i ODA Nettverk. 

Aktuelt - relaterte artikler

OBOS setter i gang bygging av 275 leiligheter i Sverige

11. juni ble det første spadetaket tatt på et nytt boligprosjekt i Tyresö kommune utenfor Stockholm. Her er OBOS Sverige AB totalentreprenør for et større boligprosjekt som skal bygges for Scandinavian Property Group (SPG).