Hopp til innhold

OBOS og Veidekke holder hjulene i gang

Veidekke har inngått avtale med OBOS Eiendom om å utføre innredningsarbeidene i kontorbygget Oslo K i Kværnerbyen i Oslo. Oppdraget er verdt 125 millioner kroner.

Publisert:
torsdag 2. april 2020

Norge står ovenfor krevende tider, med stor frykt for tap av arbeidsplasser og svekket økonomi. For å sikre sysselsetting og kontinuitet har OBOS og Veidekke inngått denne avtalen, på tross av stor usikkerhet i forbindelse med koronautbruddet og effekten på norsk økonomi.

Opprettholder aktiviteten

– OBOS og Veidekke tar vår del av dugnadsjobben ved å opprettholde så normal drift som mulig i våre byggeprosjekter, og på den måten sørge for å holde folk i arbeid. Det var derfor helt naturlig å sette i gang siste innredningsfase for prosjektet Oslo K som planlagt og i samarbeid med Veidekke, et selskap vi over år har bygget et godt og tillitsfullt forhold til, sier konsernsjef i OBOS, Daniel Kjørberg Siraj.

– Vi takker så mye for oppdraget og gleder oss til å fullføre prosjektet sammen med OBOS Eiendom. I disse koronatider er vi heldige som har kunder og samarbeidspartnere som OBOS, som både klarer å opprettholde driften og å planlegge for tiden etter at koronapandemien er over. Vi og hele byggebransjen er nå avhengige av få nye oppdrag, ikke bare holde produksjonen i gang. Derfor setter vi ekstra stor pris på denne kontrakten, sier konsernsjef Jimmy Bengtsson i Veidekke.

Næringen trenger krisepakke

Bygg- og anleggsnæringen er fastlands-Norges største sysselsetter med 358 000 ansatte, nærmere 25 prosent av sysselsettingen i privat næringsliv. Risikoen for at ting stopper opp er nå overhengende, både som følge av myndighetenes tiltak, forsinkelser, økte koronakostnader og forventninger om svikt i etterspørsel etter både boliger og næringsbygg.

– For å holde hjulene i gang trenger næringen hjelp fra staten til å ta en del av merkostnadene knyttet til koronakrisen som våre partnere i leverandørkjeden har fått og vil få fremover. Derfor har en samlet næring, koordinert av BNL, lansert en rekke forslag til krisepakke for å sikre hundretusenvis av arbeidsplasser, sier Daniel Kjørberg Siraj.

Moderne kontorbygg

Oslo K består av tre sammenkoblede bygninger med moderne design, store vindusflater og eksklusive materialer. Samlet areal blir 40 000 kvadratmeter fordelt på 11 etasjer. Det miljøsertifiserte kontorbygget vil romme rundt 1800 arbeidsplasser.

Kontrakten innebærer at Veidekke skal ferdigstille fellesarealene fra første til tredje etasje og utføre grunnleggende innredningsarbeider med tekniske installasjoner i resten av bygget. Veidekke har utført alle bygg- og anleggsarbeider i prosjektet siden spaden ble satt i jorden i mai 2017. Oslo K skal stå klart til bruk høsten 2021. Les mer om prosjektet her.

Om Kværnerbyen

OBOS har transformert Kværner sin gamle industritomt til en ny bydel som nå igjen yrer av liv og røre. De første innbyggerne flyttet inn i 2007, og i dag finner man rundt 1700 leiligheter med 3500 beboere i tillegg til 800 arbeidsplasser. Området er blitt et levende bymiljø med serveringssteder, butikker og servicetilbud.

Når Oslo K og Turbinveien 2-4 er ferdig vil antallet arbeidsplasser øke til over 3000. Beliggenheten mellom Ekeberg og Vålerenga er svært sentral med kort vei til Oslo S og Bjørvika, i tillegg til et godt kollektivtilbud, parker og friområder i umiddelbar nærhet.

Aktuelt - relaterte artikler

OBOS-prisene opp i Oslo

Prisene for brukte OBOS-boliger i Oslo steg 0,2 prosent fra oktober til november. På landsbasis falt prisene 0,1 prosent.