Hopp til innhold

OBOS-prisene opp 3,3 prosent

Etter en rolig høst i boligmarkedet med prisnedgang i desember, viser nye OBOS-tall for januar et prishopp på 3,3 prosent i Oslo-området. – Året åpner overraskende sterkt, sier konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj i OBOS.

Publisert:
fredag 1. februar 2019

Prisøkningen betyr at kvadratmeterprisen for en brukt OBOS-bolig i Oslo-området nå er 61 615 kroner i snitt. Dette er 3,3 prosent høyere enn i desember, og 8 prosent høyere enn i januar 2018. 

For landet sett under ett var kvadratmeterprisen for brukte OBOS-tilknyttede boliger i gjennomsnitt 53 994 kroner i januar. Dette er 2,2 prosent høyere enn i desember, og 7,9 prosent høyere enn i januar 2018.

 Høy aktivitet 

− Prisveksten for brukte boliger er overraskende sterk. Dette er et uttrykk for høy aktivitet og stabil etterspørsel, men kan også være en korreksjon etter en litt svakere utvikling i desember, sier konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj. 

I januar ble det foretatt 668 eierskifter i OBOS-tilknyttede boliger mot 373 i desember i fjor.

 Økt nyboligsalg 

Også tall for nyboligsalget forteller om stor aktivitet i markedet. OBOS solgte i januar 165 nye boliger. I disse tallene er det tatt med salgsstarter i tre nye prosjekter: Middelthunet og Lillo gård i Oslo, samt Ladebyhagen i Trondheim. 

Til sammenligning ble det i januar 2018 solgt til sammen 47 nye boliger, men da uten at det ble lagt ut nye prosjekter for salg. 

Block Watne – som er en del av OBOS-konsernet – solgte 63 boliger i januar mot 54 i samme periode i fjor. 

− OBOS har hatt en meget sterk inngang på nyboligsalget i Norge i 2019. Det er delvis drevet av gode salgsstarter på nye prosjekter, men også generelt god etterspørsel etter nye boliger, spesielt i Oslo-området, Bergen og Trondheim, sier Siraj.

Han tror boligprisene i 2019 vil fortsette å stige tross varslede renteøkninger.

– Vi tror prisene vil stige rundt 4 prosent på landsbasis, og kanskje enda litt mer i Oslo-området. Det er fortsatt positiv befolkningsutvikling, relativt lav arbeidsledighet og utsikter til god lønnsvekst. Dette tilsier både økt kjøpekraft og etterspørsel.

 

Aktuelt - relaterte artikler

Ny byggestart på Fornebu

OBOS og Skanska går i gang med å bygge 121 leiligheter, rekkehus og omsorgsboliger i boligprosjektet Nansenløkka på Fornebu.

Resultatnedgang for OBOS

OBOS med høy aktivitet i et svært krevende år for boligbransjen. – OBOS var i 2023 aktøren i Norge med størst byggeaktivitet, men resultatene viser med tydelighet at det var et tøft år, sier OBOS-sjefen.