Hopp til innhold

OBOS selger Stema

Sweco kjøper Stema Rådgivning fra OBOS og styrker sin posisjon i markedet for prosjekt- og byggeledelse.

Publisert:
tirsdag 22. mars 2022

Stema Rådgivning AS blir en del av Sweco. Stema ble etablert i 2001 og har dedikert kompetanse innenfor prosjektledelse og byggeledelse med ca. 90 ansatte og et større antall tilknyttede konsulenter. Dette inkluderer datterselskapet Byggeråd som også blir en del av Sweco. I fjor omsatte de to selskapene for 177 millioner kroner.

Stema kan vise til en rekke profilerte prosjekter, som Nye Tøyenbadet, Økern Portal og Ocean Space Centre ved NTNU.

– OBOS Prosjekt har vært eier av Stema siden 2015. Selskapet har utviklet seg godt i denne perioden.  Som følge av andre strategiske prioriteringer i OBOS har vi ønsket å finne en ny god eier av Stema, noe vi mener Sweco er. Dette vil innebære nye spennende prosjekter og muligheter for Stemas ansatte, sier Morten Aagenæs, styreleder i Stema Rådgivning og OBOS Prosjekt.

Stema eies hovedsakelig av OBOS Prosjekt AS, et heleid datterselskap av OBOS BBL, med en eierandel på 81,4 prosent. De resterende aksjene er eid av fire ansatte i Stema.

– Stema er et respektert selskap innenfor prosjekt- og byggeledelse, og har hatt stor suksess med gjennomføring av mange komplekse prosjekter. Med Stema som en del av Sweco, er vi posisjonert for å ta en enda større del av dette markedet, sier Grete Aspelund

Stema vil integreres i Sweco gjennom opprettelsen av en ny divisjon, divisjon for prosjekt- og byggeledelse. Daglig leder i Stema Rådgivning, Eivind Thoresen Skarpaas, vil lede den nye divisjonen og bli del av ledergruppen i Sweco Norge.

–  Det er veldig spennende at Sweco nå løfter prosjekt- og byggeledelse på divisjonsnivå i Norge. Sweco har fra før et betydelig kompetansemiljø innenfor prosjekt- og byggeledelse, og samlet vil vi nå bli en toneangivende aktør, som vil tilføre både kundene våre og medarbeiderne mer enn vi kan få til hver for oss. Kundene vil få tilgang på flere ressurser og supplerende kompetanse, og medarbeiderne vil få større utviklingsmuligheter, sier Eivind Thoresen Skarpaas.

Relaterte

Solid første halvår for OBOS-banken

OBOS-banken oppnådde et resultat før skatt på 171 millioner kroner i andre kvartal 2024. Resultat før skatt første halvår ble 329 millioner kroner. Veksten i utlån fortsetter og har økt med 12 prosent siste 12 måneder. OBOS-banken fikk 11 500 nye kunder første halvår.

Forventet resultatnedgang første halvår for OBOS

OBOS fikk et resultat før skatt i andre kvartal i 2024 på 488 millioner kroner, ned fra 1 218 millioner kroner i samme periode i fjor. Resultat for første halvår endte på 848 millioner kroner mot 1 597 millioner kroner i fjor.

Boligsalget tar seg opp

OBOS solgte 1 183 boliger til en verdi av 5,9 milliarder kroner i første halvår 2024. Sammenlignet med 2023 er det en oppgang på 35 prosent i antall solgte boliger.