Hopp til innhold

OBOS setter i gang bygging av 275 leiligheter i Sverige

11. juni ble det første spadetaket tatt på et nytt boligprosjekt i Tyresö kommune utenfor Stockholm. Her er OBOS Sverige AB totalentreprenør for et større boligprosjekt som skal bygges for Scandinavian Property Group (SPG).

Publisert:
fredag 14. juni 2024

De nye boligene skal bygges i tre og sertifiseres med «Miljöbyggnad Guld». Det er snakk om totalt åtte bygg på inntil seks etasjer og som vil romme totalt 275 leiligheter.

- Vi takker SPG for tilliten og ser frem til å levere gode boliger til et flott plassert prosjekt. Det er viktig for både OBOS og hele byggenæringen at noen tør og har kapasitet til å sette i gang byggeprosjekter også i dagens utfordrende marked. Det bygges få nye boliger, samtidig som behovet for boliger øker både i Norge og Sverige, sier Marianne Gjertsen Ebbesen, konserndirektør for Boligutvikling Trehus i OBOS.

- Et så stort prosjekt som dette er et viktig bidrag for å sikre boligbehovet fremover. Videre er denne jobben viktig for oss i OBOS for å sikre jobb for mange av våre medarbeidere og kolleger, og gjør at vi og bransjen beholder viktig kompetanse for fremtidens boligbygging, sier Ebbesen videre.

Prosjektet vil sette fokus på miljø, blant annet gjennom å bygge i tre og å få miljøsertifisert boligene. For å få gullsertifisering må boligen oppfylle strenge krav til energieffektivitet, innemiljø, materialvalg og miljøpåvirkning.

- Vi er meget stolte over vårt samarbeid med OBOS på dette ambisiøse prosjektet. Å ha Miljöbyggnad Guld-sertifisering og bygge i tre er helt i tråd med vår visjon på bærekraft. Tyresö er en fantastisk kommune og vi ser frem til å bidra til dens utvikling, sier Simon Sjöbom, utviklingssjef for SPG i Sverige.

Prosjektet er ventet å være ferdigstilt høsten 2026.

Relaterte

Solid første halvår for OBOS-banken

OBOS-banken oppnådde et resultat før skatt på 171 millioner kroner i andre kvartal 2024. Resultat før skatt første halvår ble 329 millioner kroner. Veksten i utlån fortsetter og har økt med 12 prosent siste 12 måneder. OBOS-banken fikk 11 500 nye kunder første halvår.

Forventet resultatnedgang første halvår for OBOS

OBOS fikk et resultat før skatt i andre kvartal i 2024 på 488 millioner kroner, ned fra 1 218 millioner kroner i samme periode i fjor. Resultat for første halvår endte på 848 millioner kroner mot 1 597 millioner kroner i fjor.

Boligsalget tar seg opp

OBOS solgte 1 183 boliger til en verdi av 5,9 milliarder kroner i første halvår 2024. Sammenlignet med 2023 er det en oppgang på 35 prosent i antall solgte boliger.