Hopp til innhold
Illustrasjon av HLM Arkitektur for OBOS.

OBOS skal bygge nytt Tryg-bygg

Tryg og OBOS har inngått en intensjonsavtale for bygging av et nytt hovedkontor for Tryg i Bergen.

Illustrasjon:
Illustrasjon av HLM Arkitektur for OBOS.
Publisert:
mandag 26. september 2022

Bygget skal legges til Fabrikkgaten 3, nær Kronstadparken i Bergen. Tryg sitt nåværende kontor ligger i Fyllingsdalen i Bergen og har huset Tryg siden 1979.

Tryg har arbeidet med fremtidig lokalisering i lang tid, og flere løsninger er vurdert i prosessen med å finne best mulige lokaler. Det alternativet som utpeker seg, er et helt nytt kontorbygg i samarbeid med OBOS.

Tryg og OBOS skal i tiden fremover, sammen med Bergen kommune og andre interessenter, få på plass en detaljreguleringsplan. Den omfatter det nye Tryg-huset, samt OBOS-boliger på tilstøtende eiendommer, og en stor barnehage.

- Vi takker for tilliten Tryg viser oss her ved inngåelsen av intensjonsavtalen. Vi skal gjøre alt vi kan for at dette skal bli et flott prosjekt med både gode arbeidsplasser for Tryg sine 1 200 ansatte i Bergen og gode boliger for våre medlemmer.  Vi gleder oss til å samarbeide videre med Tryg og ikke minst Bergen kommune for å komme helt i mål med prosjektet, sier Jorunn Nerheim, prosjektdirektør i OBOS Nye Hjem.

Målet er å komme så langt med de kommunale prosessene at Tryg før sommeren 2023 kan inngå en endelig avtale med OBOS om et nytt Tryg-hus, som kan være klart for innflytting mot slutten av 2026.

Dette er ikke første gang de to selskapene samarbeider. OBOS og Tryg har samarbeidet om forsikring siden 2017, etter at Tryg overtok OBOS Forsikring i 2017. Man forlenget nylig samarbeidsavtalen med ytterligere fem år – til glede for OBOS-medlemmer som får rabatt på alle forsikringer hos Tryg.

Aktuelt - relaterte artikler

OBOS-prisene opp i Oslo

Prisene for brukte OBOS-boliger i Oslo steg 0,2 prosent fra oktober til november. På landsbasis falt prisene 0,1 prosent.