Hopp til innhold

OBOS starter bygging av 264 nye boliger på Ulven

OBOS fortsetter sin omfattende utbygging av Ulven og starter nå opp byggetrinnet Ulvenplassen. Byggingen starter uten at det er gjort forhåndssalg.

Publisert:
torsdag 12. oktober 2023

- Det bygges for få boliger i Oslo og boligmangelen vil øke enda mer de neste årene grunnet lavkonjunktur i markedet. Når OBOS nå velger å sette i gang bygging av 264 boliger uten forhåndssalg, er det for å bidra til å redusere boligmangelen og ha nye boliger å tilby medlemmene våre når boligmarkedet er tilbake, sier konserndirektør for boligutvikling storby i OBOS, Ingunn Andersen Randa.

Det er Veidekke som skal stå for byggingen av Ulvenplassen. Når dette står ferdig i første halvår 2026, vil om lag to tredjedeler av OBOS sin utbygging av Ulven være ferdigstilt. Veidekke har bygget over 500 av de 692 boligene som allerede er ferdigstilt på Ulven.

- Vi er svært fornøyde med at vi kan fortsette den storstilte utbyggingen av Ulven sammen med OBOS og takker så mye for oppdraget. Dette er ekstra viktig for oss nå når boligmarkedet har kjølnet av, samtidig vet vi jo at markedet kommer tilbake. Ved at OBOS tar ansvar og bygger uten forhåndssalg er de med på å dempe den rekyleffekten som kommer i Oslo når markedet snur, sier avdelingsleder Kaare Gilhus i Veidekke Bygg Oslo.

Vil opprettholde fremdriften

Boligene i prosjektet har en stor variasjon, fra ettroms på rundt 30 kvadratmeter til femroms på over 160 kvadratmeter.

- Nyboligmarkedet er krevende for tiden, men vi mener det er viktig å opprettholde en kontinuitet i boligbyggingen og starte dette boligprosjektet nå. Det er både av hensyn til Ulven-utbyggingens fremdrift som helhet, men også beboere som bor der eller snart skal flytte inn – de skal slippe byggearbeid som strekker seg for langt ut i tid. Når Ulvenplassen er ferdig vil OBOS sitt område sør for Ulvenveien være ferdigstilt med gode boliger og grønne flotte uteområder, sier daglig leder i Ulven Bolig AS Stian Svae.

Seniorboliger

Hver fjerde av boligene i byggetrinnet vil inngå i et nytt seniorkonsept med fellesarealer.

- Noe av det unike med dette prosjekter er et seniorkonsept med 62 boliger, i samarbeid med Diakonhjemmet Omsorg. Seniorkonseptet får gode fellesarealer innendørs og utendørs, og en egen husvert som skal skape et godt og spennende bomiljø og være tilgjengelig for beboerne, sier Svae.

I Oslo forventes det at antallet eldre over 80 år vil dobles innen 2040. Samtidig legger myndighetene opp til at eldre skal bo lengst mulig i eget hjem, noe også mange ønsker selv.

- Utfordringen er mangel på egnede boliger hvor eldre kan bo trygt og ha mulighet for sosialt fellesskap. Vi får stadig spørsmål fra medlemmer om hva OBOS vil gjøre med dette, og har bestemt oss for å gire opp satsingen på seniorboliger, sier Svae.

Aktuelt - relaterte artikler

OBOS setter i gang bygging av 275 leiligheter i Sverige

11. juni ble det første spadetaket tatt på et nytt boligprosjekt i Tyresö kommune utenfor Stockholm. Her er OBOS Sverige AB totalentreprenør for et større boligprosjekt som skal bygges for Scandinavian Property Group (SPG).