Hopp til innhold

OBOS utvider koronafond: Gir 20 millioner til lag og foreninger

Korps, idrettslag og foreninger er fremdeles hardt rammet av koronakrisen. Nå deler OBOS ut ytterligere 20 millioner kroner for å bidra til at frivilligheten kan overleve.

Publisert:
onsdag 24. februar 2021

I fjor delte OBOS ut til sammen 40 millioner kroner til nesten 600 lag og foreninger lande rundt, gjennom den nye støtteordningen OBOS Jubel. Men det er fortsatt mange som må avlyse loppemarkeder, konserter, håndballcuper og skirenn – aktiviteter som skulle sikret viktige inntekter og aktivitet.

Mange sliter

– Da koronapandemien traff oss med full tyngde i fjor vinter, opplevde vi at mye av frivilligheten ble hardt rammet. Barn og unge over hele landet fikk ikke lenger vært med på aktiviteter. Samtidig mistet lag og foreninger inntekstgrunnlaget nærmest over natten. Ett år senere må vi bare erkjenne at det normale livet ikke kom i gang igjen like fort som vi hadde håpet. Fortsatt taper frivilligheten store inntekter og aktiviteter må avlyses. Det skal vi gjøre noe med og relanserer nå OBOS Jubel, sier konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj i OBOS.

Også denne gangen ønsker OBOS hjelp fra de over 500 000 medlemmene til å finne lag og foreninger som trenger støtte. Et tips kan gi sårt tiltrengte penger i en slunken klubbkasse.

Glad for støtte

Røa Bandy i Oslo var et av idrettslagene som fikk støtte da OBOS Jubel ble lansert for første gang i fjor. Oppmann Pål Magnus Nordby sier støtten på 100 000 kroner har gjort det mulig for klubben å opprettholde satsningen i en tid hvor de har mistet store inntekter.

– Pengene betyr utrolig mye. Uten støtten hadde vi måttet skru opp medlemsprisene og da vet vi noen faller fra. Vi har ikke kunnet arrangere cuper, som er en av de viktigste inntektskildene våre, men har fortsatt utgifter til utstyr, drakter, trenere, bane og mye annet. Det er utrolig flott at OBOS stiller opp på denne måten, og jeg oppfordrer alle til å søke i den nye runden. Vi kommer helt sikkert til å gjøre det.

Les mer og send tips om støtte

Relaterte

Solid første halvår for OBOS-banken

OBOS-banken oppnådde et resultat før skatt på 171 millioner kroner i andre kvartal 2024. Resultat før skatt første halvår ble 329 millioner kroner. Veksten i utlån fortsetter og har økt med 12 prosent siste 12 måneder. OBOS-banken fikk 11 500 nye kunder første halvår.

Forventet resultatnedgang første halvår for OBOS

OBOS fikk et resultat før skatt i andre kvartal i 2024 på 488 millioner kroner, ned fra 1 218 millioner kroner i samme periode i fjor. Resultat for første halvår endte på 848 millioner kroner mot 1 597 millioner kroner i fjor.

Boligsalget tar seg opp

OBOS solgte 1 183 boliger til en verdi av 5,9 milliarder kroner i første halvår 2024. Sammenlignet med 2023 er det en oppgang på 35 prosent i antall solgte boliger.