Hopp til innhold

Omsetningsvekst for OBOS’ kjøpesentre i 2023

OBOS sine sju kjøpesentre omsatte i 2023 for 4.888 millioner kroner. Det er en oppgang på 6,1 prosent sammenlignet med 2022.

Publisert:
fredag 5. januar 2024

- Dette er meget gledelige tall i et krevende marked. Det er tydelig at kundene verdsetter lokale møteplasser med et variert tilbud av varer og tjenester. Vi skal ligge i selen for å fortsette den positive utviklingen. Jeg vil rette en takk til kunder, leietakere og samarbeidspartnere som står på for at vi skal bevare attraktive sentre i bydelene der vi er representert, sier forvaltningsdirektør Thor L. Bareksten i OBOS Eiendom.

Lambertseter senter, OBOS’ største kjøpesenter, hadde en total omsetning i 2023 på 1.492 millioner kroner.

- Lambertseter Senter har en økning på 4,7 prosent med en omsetning på nesten 1,5 milliarder kroner, det er en omsetningsutvikling vi er svært fornøyde med. Vi er også godt fornøyde med antall besøkende hvor vi endte på 2,76 millioner, en økning på hele 10 prosent sammenlignet med fjoråret, sier eiendomssjef og senterdeler Mona Bråten.

Bråten trekker frem at det er har skjedd mye på Lambertseter Senter i 2023 og man jobber kontinuerlig for å ha den rette butikksammensetningen på senteret.

- Det har vært flere spennende nyetableringer i løpet av året som har gitt oss nye typer kunder og gjort oss til et mer attraktivt senter. Vi opplever at mange av våre kunder er lojale til sitt lokale kjøpesenter og at de velger å benytte oss fremfor andre også i julen, noe vi er svært takknemlige for. Vi vet at den gode innsatsen fra vårt driftsteam og vektere samt våre dyktige og serviceinnstilte ledere og butikkmedarbeidere har mye av æren for det gode resultatet, sier Bråten.

OBOS eier følgende kjøpesentre: Lambertseter, Manglerud, Tveita, Tasta, Holmlia, Oppsal og Sandaker.

Aktuelt - relaterte artikler

OBOS setter i gang bygging av 275 leiligheter i Sverige

11. juni ble det første spadetaket tatt på et nytt boligprosjekt i Tyresö kommune utenfor Stockholm. Her er OBOS Sverige AB totalentreprenør for et større boligprosjekt som skal bygges for Scandinavian Property Group (SPG).