Hopp til innhold

Omsetningsvekst for OBOS’ kjøpesentre i 2023

OBOS sine sju kjøpesentre omsatte i 2023 for 4.888 millioner kroner. Det er en oppgang på 6,1 prosent sammenlignet med 2022.

Publisert:
fredag 5. januar 2024

- Dette er meget gledelige tall i et krevende marked. Det er tydelig at kundene verdsetter lokale møteplasser med et variert tilbud av varer og tjenester. Vi skal ligge i selen for å fortsette den positive utviklingen. Jeg vil rette en takk til kunder, leietakere og samarbeidspartnere som står på for at vi skal bevare attraktive sentre i bydelene der vi er representert, sier forvaltningsdirektør Thor L. Bareksten i OBOS Eiendom.

Lambertseter senter, OBOS’ største kjøpesenter, hadde en total omsetning i 2023 på 1.492 millioner kroner.

- Lambertseter Senter har en økning på 4,7 prosent med en omsetning på nesten 1,5 milliarder kroner, det er en omsetningsutvikling vi er svært fornøyde med. Vi er også godt fornøyde med antall besøkende hvor vi endte på 2,76 millioner, en økning på hele 10 prosent sammenlignet med fjoråret, sier eiendomssjef og senterdeler Mona Bråten.

Bråten trekker frem at det er har skjedd mye på Lambertseter Senter i 2023 og man jobber kontinuerlig for å ha den rette butikksammensetningen på senteret.

- Det har vært flere spennende nyetableringer i løpet av året som har gitt oss nye typer kunder og gjort oss til et mer attraktivt senter. Vi opplever at mange av våre kunder er lojale til sitt lokale kjøpesenter og at de velger å benytte oss fremfor andre også i julen, noe vi er svært takknemlige for. Vi vet at den gode innsatsen fra vårt driftsteam og vektere samt våre dyktige og serviceinnstilte ledere og butikkmedarbeidere har mye av æren for det gode resultatet, sier Bråten.

OBOS eier følgende kjøpesentre: Lambertseter, Manglerud, Tveita, Tasta, Holmlia, Oppsal og Sandaker.

Aktuelt - relaterte artikler

Resultatnedgang for OBOS

OBOS med høy aktivitet i et svært krevende år for boligbransjen. – OBOS var i 2023 aktøren i Norge med størst byggeaktivitet, men resultatene viser med tydelighet at det var et tøft år, sier OBOS-sjefen.

Sterk vekst for OBOS-banken

OBOS-banken fikk et resultat før skatt på 496 millioner kroner i 2023, opp fra 342 millioner kroner året før. Netto renteinntekter beløp seg til 811 millioner kroner, opp fra 562 millioner kroner.