Hopp til innhold

Pris til Røverkollen og Svarttjern

Borettslagene Røverkollen og Svarttjern på Romsås i Oslo, fikk årets rehabiliteringspris fra OBOS, og ble hver 150 000 kroner rikere.

Foto:
Hans Fredrik Asbjørnsen / OBOS
Publisert:
mandag 20. april 2015

Prisen ble delt ut på OBOS´ generalforsamling 20 april. Juryen for kåring av Rehabiliteringsprisen ble ledet av tidligere varaordfører og nestleder i byutviklingskomiteen i Oslo, Kari Pahle.

I juryen satt også journalist Jan Gunnar Fjeldstad i Byggeindustrien, sjefsarkitekt Dag Christian Bjørnland i Plan- og bygningsetaten i Oslo og kommunikasjonsdirektør Åge Pettersen i OBOS.

En spesielt god jobb

– Når vi i år valgte å gi prisen til to borettslag på Romsås, er det fordi disse borettslagene har gjort en spesielt god jobb. I tillegg bør det nevnes at rehabiliteringen av Romsås har vært helt spesiell, både i omfang og varighet. Resultatet har blitt veldig bra, både for beboerne og for området som helhet, sier kommunikasjonsdirektør Åge Pettersen i OBOS.

Røverkollen borettslag er bygget i 1974, og består av 5 bygninger med til sammen 238 boliger. Borettslaget har rehabilitert både fasader og uterom de siste årene, og avsluttet i 2014 en våtromsrehabilitering. Til sammen er Røverkollen borettslag nå rehabilitert for 194,5 millioner kroner, eller 819 000 kroner per leilighet.

Omfattende totalrehabilitering 

– Vi er svært glade for å på å få denne prisen. Vi har vært gjennom en lang rehabiliteringsperiode, og er en av få borettslag i landet som har vært gjennom en totalrehabilitering. Det har krevd mye arbeid. Beboerne har vært veldig tålmodige under arbeidene, men har også blitt veldig fornøyde. Vi se på prisen som et bevis på at vi har gjort det riktig. Det blir lagt merke til, og vi bor i et område som trenger å bli lagt merke til, sier styreleder Kjetil Hetland i Røverkollen borettslag. 

Størst siden byfornyelsen

Svarttjern borettslag ble bygget i 1968, og består av 18 bygg med 651 boliger. I 2014 avsluttet borettslaget arbeider med blant annet omtekking av tak, nye balkonger med innglassing, etterisolering og teglforblending av fasader og utskifting av vinduer.

Totalt har arbeidene kostet 360 millioner kroner, noe som blir 553 000 kroner per leilighet.

– Først og fremst så er det selvsagt alle beboerne på Romsås som har gjort dette mulig, gjennom å stemme ja til rehabiliteringene på sine respektive generalforsamlinger. Rehabiliteringen av Romsås som må være det største rehabiliteringsprosjektet i norsk bolighistorie siden byfornyelsen i Oslo på 1980-tallet, sa juryleder Kari Pahle da hun delte ute prisen. 

OBOS gir tilbake - relaterte artikler