Hopp til innhold
Foto av OBOS beboere med Pride flagg på Etterstad

Regnbuen vaier i vinden

Etterstad Sør feirer mangfoldet i borettslaget.

Publisert:
fredag 18. juni 2021

En hel uke i juni heises regnbueflagget til topps av flaggstanga i Etterstad Sør borettslag i Oslo.

— Vi er flere regnbuefamilier som bor her. Det at det flagges er et signal til både oss og andre om at vi bor i et nabolag som anerkjenner og inkluderer oss, sier Nina Bahar, som bor i borettslaget.

Etterstad Sør på Oslos østkant flagger i forbindelse med Oslo Pride – en tidagers festival som feirer skeiv kjærlighet og mangfold. Festivalen fokuserer på at alle skal kunne være den de vil og elske hvem de vil, og avsluttes med en parade gjennom Oslos gater.

— Vi har aldri bodd i et nabolag som flagger i anledning Pride, så vi blir ekstra glade og stolte av vårt, sier Bahar.

Fargerik flaggdag

Det var styret selv som tok initiativ til å inkludere Pride i borettslagets flaggdager.

— Vi har fått veldig positive tilbakemeldinger - jeg har ikke registrert en eneste negativ! Det er jeg glad for, slik skal det være i borettslaget vårt, sier styreleder Evy-Aina Røe.

Borettslaget er stort, med 300 leiligheter. De har en fulltidsansatt vaktmester, og det er han som heiser flagget på alle borettslagets flaggdager. Og skulle flaggdagene havne på en helge- eller helligdag så betaler borettslaget vaktmesteren ekstra for å heise flagget da også.

— Det er uvesentlig at det koster litt å heise flagget. Vi flagger på vanlige flaggdager, uavhengig om det er lørdag, fredag eller mandag. Når vi har bestemt oss for at vi flagger når det er Pride, så gjør vi det, sier Røe.

Oppfordrer til flagging

Styrelederen håper flere vil heise regnbueflagget i juni.

— Jeg vil oppfordre alle til å flagge, være seg om det er Pride-uka eller lørdag når selve toget går. Borettslagene bør benytte muligheten til å vise gode holdninger om mangfold. Det skal ikke være behov for en markering knyttet til skeiv kjærlighet og mangfold, men det viser seg dessverre at det er det, sier hun.

Bilde: — Vi flagger hele uka, sier Evy-Aina Røe, styreleder i Etterstad Sør borettslag

Aktuelt - relaterte artikler

OBOS-prisene opp i Oslo

Prisene for brukte OBOS-boliger i Oslo steg 0,2 prosent fra oktober til november. På landsbasis falt prisene 0,1 prosent.