Hopp til innhold

Rehabiliteringsprisen 2013 til Molde

Skrenten borettslag i Molde vant årets Rehabiliteringspris.

Foto:
Erik Birkeland
Publisert:
onsdag 17. april 2013

Prisen på 150 000 kroner ble delt ut under OBOS' generalforsamling mandag 15. april.

Første utenfor Oslo
Dette er den første rehabiliteringsprisvinneren i prisens historie som ikke kommer fra Oslo-området.

Skrenten borettslag består av ti bygninger og sto ferdig bygget i 1980. Totalt er det 220 leiligheter i borettslaget.

Borettslaget har vært gjennom en omfattende rehabilitering og har blant annet etterisolert og fått nye fasader, nye balkonger og nye vinduer. Borettslaget har også rehabilitert utemiljøet med nye gangveier, noen nye trapper og noe universell utforming i form av muligheter for å trille barnevogn ved siden av trapper.

Uteområdene har fått nye sitteplasser, nye lekeplasser og ny beplantning.

Helhetlig gjennomføring
Juryen, under ledelse av tidligere varaordører i Oslo, Kari Pahle, mener rehabiliteringsprosjektet er helhetlig gjennomført og kombinerer opprinnelige uttrykk med nye elementer på en god måte og at rehabiliteringen har gitt økt bokvalitet for beboerne.

Juryen fremhever også de nye uteområdene, som er brutt ned i mange små områder med klatrevegger og andre lekeapparater for barn. Dette mener juryen gjør det tryggere og nærere for barn å ta lekeområdene i bruk.

- Prosjektet fremstår som helhetlig og godt gjennomarbeidet. Borettslaget har fått sonedelte og differensierte uteområder til glede for gammel og ung, sier juryen i sin uttalelse. Elementer som farger og estetikk er også på plass.

Hederlig omtale til Bogerud
Hederlig omtale får Bogerudsletta borettslag på Bogerud i Oslo. Borettslaget er fra 1963 og består av 56 rekkehusleiligheter fordelt på 8 bygninger. I Bogerudsletta har beboerne fått en ekstra etasje på rekkehusene sine, noe som har gitt 30 kvm større boflate.

- Rekkehusene har fått et nytt arkitektonisk uttrykk. Det har gitt husene et særpreg de ikke hadde før, men med et naturlig og hyggelig tilsnitt. Takene har mange høye og iøyenfallende skorsteiner og brede vinduer i takflaten, sier juryen i sin uttalelse.

OBOS gir tilbake - relaterte artikler