Hopp til innhold

Samarbeidsavtale om Teieparken

260 nye boliger i ulike prisklasser og med flott beliggenhet skal bygges nær Tønsberg sentrum. Avtalen som fredag blir inngått mellom OBOS og Veidekke Entreprenør, spikrer salgsstarten i 2018.

Publisert:
fredag 10. november 2017

OBOS og Veidekke har gjennom flere år samarbeidet tett om mange store prosjekter i Oslo-området, blant annet på Ulven, Vollebekk og Løren. Fredag 9. november inngår OBOS og Veidekke Entreprenør en avtale som setter startskuddet for 260 nye boliger med store grøntområder ved den gamle yrkesskolen sentralt i Tønsberg. Avtalen innebærer at Veidekke Entreprenør bidrar i utviklingen av første byggetrinn i Teieparken, som etter planen har salgsstart i første halvdel av 2018. Avtalen inneholder en intensjon om at Veidekke Entreprenør også skal gjennomføre de neste byggetrinnene.

– Vi signerer nå kontrakten om utvikling av de første 60 boligene. Det innebærer at Veidekke er med tidlig i prosessen med sin kunnskap og bidrar i planleggingen for å bygge gode hjem med god kvalitet. Målsettingen er at dette vil gi lavere byggekostnader, høyere kvalitet og en lavere pris for boligkjøperne i Tønsberg. Med de utfordringene som vi ser i dagens boligmarked, hvor flere sliter med å få på plass finansieringen, tror vi det er viktig å ha et pris- og kvalitetsfokus på boligene som legges ut i dagens marked. Denne modellen er testet ut på flere andre prosjekter, men det er første gang vi gjør dette i Vestfold, sier prosjektleder Signe Olsen-Nauen i OBOS.

Det er Olsen-Nauen som skal lede prosjektet fra nå av og fram til boligene er ferdige. Hun forteller at det er lagt vekt på at boligene i Teieparken skal passe for mennesker i ulike livsfaser.

– Vi har ulike leilighetstyper i prosjektet. Det er lagt til rette for både kjøpergruppene femti pluss og førstegangskjøperne. Det spesielle med prosjektet er beliggenheten. Boligene ligger ved den store parken som omkranser Teie hovedgård og har Teieskogen i umiddelbar nærhet, men samtidig kort vei til sentrum, forteller Olsen-Nauen.

– Veidekke Entreprenør er veldig glad for å ha blitt valgt som samarbeidspartner for dette prosjektet. Ved å komme tidlig inn og være med å utvikle prosjektet i tett samspill med OBOS og arkitekt, sikrer vi optimale løsninger og byggeprosess. Vi skal bruke vår brede kompetanse og erfaring innen boligbygging til glede for OBOS og boligkjøperne, og ser fram til å komme i gang med prosjektet, sier distriktsleder Lars N. Hjertås i Veidekke Entreprenør.

De første 60 boligene i Teieparken vil bli lagt ut for salg første halvår av 2018, og byggestart blir etter planen i andre halvår. Deretter vil byggetrinn for byggetrinn bli lagt ut for salg. Alle boligene vil bli solgt med forkjøpsrett for OBOS-medlemmer.

Kontrakten mellom OBOS og Veidekke Entreprenør blir undertegnet av konserndirektør for boligutvikling Arne Baumann i OBOS og administrerende direktør Dag Andresen i Veidekke Entreprenør fredag 10. november kl. 09 i OBOS´ lokaler i Storgt. 20 i Tønsberg. 

Boligprosjektet Teieparken i Tønsberg

  • Utbygger: OBOS Nye Hjem
  • Entreprenør: Veidekke Entreprenør
  • Arkitekt: Spir Arkitekter AS
  • 260 boliger for ulike kjøpergrupper
  • Første byggetrinn legges ut for salg første halvår 2018
  • Forkjøpsrett for OBOS-medlemmer

Aktuelt - relaterte artikler

OBOS-prisene opp i Oslo

Prisene for brukte OBOS-boliger i Oslo steg 0,2 prosent fra oktober til november. På landsbasis falt prisene 0,1 prosent.