Hopp til innhold

Skal bygge leiligheter i Ski

OBOS har kjøpt en sentrumstomt i Ski. Planen er å bygge rundt 70 nye boliger.

Publisert:
mandag 1. juli 2019

På den rundt tre mål store tomten i Waldemarhøyveien 1 planlegger OBOS å bygge rundt 70 leiligheter. Tomten ligger rett ved Ski togstasjon, og det er kort vei til butikker, barnehager og ungdomsskole.  

OBOS begynner nå arbeidet med å få detaljregulert eiendommen.

– Dette er en veldig spennende eiendom med gode solforhold, rett ved togstasjonen i Ski sentrum. Vi planlegger salg av de første leilighetene høsten 2021, sier investeringsdirektør i OBOS, Bjørn-Tore Olsen.

Gangavstand til alt man trenger

Boligene vil ligge cirka 150 meter fra togstasjonen hvor det går hyppige avganger til Oslo S og Moss, og når Follobanen står klar vil det ta cirka 11 minutter inn til Oslo med tog.

Fra eiendommen er det kort gangavstand til Ski sentrum, hvor man finner gode handlemuligheter og kino, kulturhus og et bredt utvalg av spisesteder. Ski storsenter ligger i tillegg bare en kort spasertur unna hvor man finner 145 butikker og en bowlinghall.

Det planlegges en ny videregående skole i Ski sentrum med 1100 skoleplasser med planlagt ferdigstillelse i 2023. Det forventes en markant befolkningsvekst i Ski de nærmeste årene og den nye kommunedelplanen for Ski Øst gir rom for 10 000 nye innbyggere, og behov for inntil 6000 nye boliger.

Miljøsertifiserte boliger

De planlagte boligene skal miljøsertifiseres med BREEAM-NOR, Europas fremste miljøsertifisering for boliger. Tidligere i år innførte OBOS at alle nye OBOS-prosjekter skal miljøsertifiseres fra 2019, og dette gjelder også for boligprosjektet i Ski sentrum.

Innføringen av BREEAM-sertifiseringen garanterer for at OBOS-boliger skal bygges med klimavennlige og giftfrie materialer, reduserte avfallsmengder og at det blir tatt hensyn til biologisk mangfold på tomten. Det tilrettelegges også for at de som skal bo i boligen enkelt kan leve grønt og klimavennlig, blant annet med god tilgang til å reise kollektivt og bruke mindre energi til oppvarming.

Boligene vil leveres med et sertifikat som garanterer for at miljøkravene er oppfylt.

Aktuelt - relaterte artikler

OBOS-prisene opp i Oslo

Prisene for brukte OBOS-boliger i Oslo steg 0,2 prosent fra oktober til november. På landsbasis falt prisene 0,1 prosent.