Hopp til innhold

Skal bygge småhus og leiligheter i Ås

OBOS og Løvenskiold Eiendom har sammen kjøpt et større område sentralt i Ås. Planen er å bygge rundt 160 boliger.

Publisert:
torsdag 4. juli 2019

Det er store planer for den rundt 20 mål store Maxbo-tomten i Brekkeveien rett ved Ås Sentrum.

− På dette området har det vært trelast og næringsvirksomhet i snart 70 år. Det er behov for flere hus og leiligheter for å styrke et attraktivt bysentrum i Ås, det gjør det naturlig å utvikle dette området ytterligere, sier Even Jermstad i OBOS. 

De to boligaktørene planlegger å bygge rundt 130 leiligheter fordelt på åtte blokker i 3-5 etasjer, og i underkant av 30 småhus i rekke med egen hage, såkalte townhouse.

Stor befolkningsvekst

Ås er en veldig populær kommune som mange flytter til, det forventes sterk vekst som følge av samlokalisering av NMBU og Veterinærhøyskolen og Ås som universitetsby. Derfor har det vært naturlig for oss å kjøpe denne tomta som ligger sentralt i gangavstand fra Ås sentrum med gode kollektivforbindelser inn til Oslo, sier Jens Jalland i Løvenskiold.

Statistisk sentralbyrå anslår at Ås vil være den kommunen i landet med størst prosentvise befolkningsvekst fram til 2040. Det bor i dag rundt 19 000 innbyggere i kommunen, i 2040 kan dette ha økt til over 30 000.

Både utbyggingen av Universitetet og Follobanen bidrar til befolkningsvekst og økt behov for flere boliger. 

Salgsstart i 2020

Salget starter allerede i 2020 og de første boligene er klare for innflytting fra 2022.

Det legges opp til åtte boligblokker i et bilfritt miljø med parkering under bakken. Hele boligprosjektet blir miljøsertifisert etter standarden BREEAM-NOR. 

Det vil bli store uteområder med felles lekeplass og gangveier som binder området sammen.

− Denne tomta har vært i familien i flere tiår, og for oss som selgere har det vært viktig å finne en seriøs boligutbygger som kan sørge for at området blir penere og mer tilgjengelig for allmenheten. Vi tror også at naboene vil sette mer pris på boliger og et levende nærmiljø, enn eldre industribygninger, sier Harald Torjussen, styreleder for Eiendomsselskapet Ås Bygg & Trelast. Newsec har vært selgers rådgiver i forbindelse med salget.

Aktuelt - relaterte artikler

OBOS setter i gang bygging av 275 leiligheter i Sverige

11. juni ble det første spadetaket tatt på et nytt boligprosjekt i Tyresö kommune utenfor Stockholm. Her er OBOS Sverige AB totalentreprenør for et større boligprosjekt som skal bygges for Scandinavian Property Group (SPG).