Hopp til innhold
Bilde av konserndirektør i Skanska Eiendomsutvikling, Thorbjørn Brevik. Salman Saeed, regiondirektør i Skanska Eiendomsutvikling og Ingunn Randa, konserndirektør for boligutvikling storby i OBOS.

Skanska og OBOS sammen om boligprosjekter

Skanska og OBOS går sammen om to boligprosjekter i Oslo-området, og skal sammen utvikle og bygge rundt 700 boliger de neste årene.

Publisert:
onsdag 10. mai 2023

Skanska kjøper seg inn 50 prosent i OBOS-prosjektet Nansenløkka på Fornebu, og OBOS kjøper seg inn 50 prosent i Skanska-prosjektet Økern Park på Økern.

– Samarbeidsavtalen med en solid aktør som Skanska sikrer viktig boligtilførsel til Oslo, samtidig som vi får inn en dyktig partner på Nansenløkka på Fornebu. Dette er viktig for boligforsyningen i Oslo-området og gir våre medlemmer flere muligheter til å kjøpe bolig med forkjøpsrett. Økern Park er også et viktig prosjekt i utviklingen av Hovinbyen, hvor OBOS allerede er svært delaktig med Construction City og flere boligprosjekter. Samarbeidet med Skanska gir oss også mulighet til å tilby flere boliger for salg med våre populære boligkjøpsmodeller Deleie og Bostart, sier Ingunn Randa, konserndirektør for boligutvikling storby i OBOS.  

Viktig signering
– Dette er en viktig signering for oss i Skanska. Vi har en tydelig strategi om å satse mer på boligutvikling i partnerskap med andre utviklere, og har hatt god erfaring med det de siste årene. Det er veldig gledelig å få med en så stor og ambisiøs aktør som OBOS på laget. Skanska og OBOS har høye miljøambisjoner, og jobber målrettet i utviklingen og byggingen av prosjektene våre for å innfri på dette. Samtidig har OBOS spennende konsepter som Deleie og Bostart som vil komme begge prosjektene til gode, sier konserndirektør i Skanska Eiendomsutvikling, Thorbjørn Brevik.

– Vi gleder oss veldig til å sette i gang samarbeidet med OBOS om Nansenløkka og Økern Park. Det har blitt jobbet veldig godt av tilbudsteamene i begge selskap, og vi ser alle frem til å komme i gang nå, sier Salman Saeed, regiondirektør i Skanska Eiendomsutvikling.

Nansenløkka på Fornebu i Bærum vil bestå av rundt 400 boliger og forventet byggestart er siste kvartal i 2023. Byggingen av Økern Park med rundt 300 leiligheter kan trolig starte i fjerde kvartal 2025.

 

 

Aktuelt - relaterte artikler

Godt resultat i krevende tider

Tydelig nedgang for boligutvikling i første kvartal til tross, OBOS´ øvrige virksomhetsområder leverer gode resultater. Det gir et resultat før skatt på 360 millioner kroner i første kvartal 2024, som er 18 millioner kroner lavere enn samme periode i fjor.

Sterk grønn vekst for OBOS-banken

OBOS-banken hadde ved utgangen av første kvartal 58,4 milliarder kroner i utlån, opp 2,8 prosent siste kvartal og 10 prosent siste 12 måneder. Av utlånsveksten i kvartalet var 79 prosent til grønne lån.

OBOS-prisene falt i april

Prisene for brukte OBOS-boliger i Oslo falt 0,6 prosent fra mars til april i år. På landsbasis gikk prisene ned 0,5 prosent.