Hopp til innhold
Solcellepanel på Tveita og Manglerud

Skrur på solceller i vintermørket

Nå kobles solstrømmen på Tveita senter, Møllergata 39 og Manglerud senter. Fortsetter godværet kobles også Lambertseter senter og OUS Mortensrud opp.

Publisert:
tirsdag 21. november 2017

Solcellene er fordelt på tre OBOS-kjøpesentre, en helseinstitusjon og to kontorbygg i Oslo. Til sammen er 7400 kvadratmeter tak dekket med solcellepanel.

Et mindre fotavtrykk

Solcellene er installert av Fortum Oslo Varme. Målet er at de seks byggene til sammen skal produsere 1.000.000 kWh fornybar solstrøm i året. Dette tilsvarer årsforbruket til over 90 gjennomsnittlige Oslo-leiligheter.

– Vi bryr oss om det fotavtrykket vi setter i miljøet, og det gjør kundene våre også. Det er et skritt i riktig retning for oss som eier av flere næringseiendommer og kjøpesentre. Et av OBOS’ mål er å bli klimanøytral innen 2021, sier Nils Bøhler, konserndirektør for næringseiendom i OBOS. 

Sol nå og fremover

Denne installasjonen er et pilotprosjekt for OBOS. Formålet er at OBOS henter inn erfaringer både med denne typen anlegg og leverandører, slik at det potensielt kan rulles ut lignende miljøtiltak på andre bygg eller boligselskap i Norge.

— Dette er et viktig ledd i OBOS’ satsning på grønn og bærekraftig energi. Vi ønsker å bane vei for at boligselskaper skal kunne nyte godt av de erfaringer vi gjør. På sikt ser vi for oss at boligselskaper kan installere solceller selv, sier Birgitte Molstad, miljødirektør i OBOS.  

Boligselskaper som ønsker å se på muligheten for å installere solceller på taket kan ta kontakt med OBOS Prosjekt. Det er i tillegg mulig å søke om midler fra OBOS gir tilbake.

Aktuelt - relaterte artikler

OBOS-prisene opp i Oslo

Prisene for brukte OBOS-boliger i Oslo steg 0,2 prosent fra oktober til november. På landsbasis falt prisene 0,1 prosent.