Stillingsannonse fra OBOS ble lagt merke til

En annonse med bilde av en gravid kvinne fikk OBOS på pallen under kåringen av «Årets stillingsannonse» i The Hunt.

The Hunt er en årlig inspirasjonskveld og prisutdeling for HR-bransjen arrangert av Finn, hvor de ønsker å utmerke bedrifter som gjør det spesielt godt i sitt HR-arbeid. Her deles det ut priser for blant annet «Årets stillingsannonse», «Årets HR-avdeling» og «Årets kampanje».

The Hunt har som mål å inspirere til god HR-ledelse og sette dagsorden for viktige samfunnsutfordringer innen faget, samt belønne bedrifter som utmerker seg i sitt arbeid for likestilling og godt HR- og rekrutteringsarbeid.

Aktiv kvinnesatsing

Under årets kåring ble OBOS en av bedriftene på pallen for prisen «Årets stillingsannonse». Annonsen som ble valgt ut var en annonse med bilde av en gravid kvinne. Målet var å rekruttere konserndirektør for bank og eiendomsmegling.

OBOS jobber aktivt for å øke kvinneandelen i ledelsen, og annonsen ble utformet spesielt for å tiltrekke seg kvinnelige søkere. Hensikten med å lage en stillingsannonse på denne måten var å synliggjøre OBOS som en attraktiv arbeidsgiver for kvinnelige lederkandidater.

Mannsdominert bransje

− Vi jobber aktivt med tiltak for å øke kvinneandelen i eiendomsbransjen som er svært mannsdominert. Målet er å få flere kvinnelige talenter inn i OBOS og resten av bransjen. Kvinnen på bildet jobber som rådgiver for konsernsjefen i OBOS.  Hun ble ansatt i stillingen mens hun var gravid, og gikk ut i permisjon noen måneder etter at hun hadde begynt. Vi er svært godt fornøyd med å komme på pallen for «Årets stillingsannonse», og gratulerer til PST som gikk helt til topps, sier HR-sjef i OBOS, Karin Svanevik Graff.