Hopp til innhold
Fire barn leker i Bangladesh

Barn, ikke brud – OBOS støtter TV-aksjonen

Årets TV-aksjon går til Plans arbeid for å bekjempe barneekteskap. Vi gir én million kroner, og oppfordrer alle til å åpne døra med et smil.

Foto:
Plan International
Publisert:
mandag 11. oktober 2021

– Barn må få lov til å være barn. Rundt omkring i våre borettslag og sameier er det tilrettelagt for at barn skal leke og ha det gøy. Sånn er det ikke for alle, sier sponsorrådgiver Hege Irene Asplund. 

Verdens største dugnad 

TV-aksjonen på NRK har blitt arrangert siden 1974, og regnes som verdens største dugnad. I år går støtten til Plans arbeid for å bekjempe barneekteskap. Søndag 24. oktober skal 100.000 bøssebærere banke på 2,4 millioner dører. OBOS gir, på vegne av medlemmene våre, én million kroner til årets TV-aksjon. 

– Disse pengene bidrar til å avverge nesten 200 barneekteskap. Vi oppfordrer alle til å ta imot bøssebærerne med et smil, og håper at de som har mulighet melder seg som bøssebærere, sier Asplund.

Aktuelt - relaterte artikler

Godt resultat i krevende tider

Tydelig nedgang for boligutvikling i første kvartal til tross, OBOS´ øvrige virksomhetsområder leverer gode resultater. Det gir et resultat før skatt på 360 millioner kroner i første kvartal 2024, som er 18 millioner kroner lavere enn samme periode i fjor.

Sterk grønn vekst for OBOS-banken

OBOS-banken hadde ved utgangen av første kvartal 58,4 milliarder kroner i utlån, opp 2,8 prosent siste kvartal og 10 prosent siste 12 måneder. Av utlånsveksten i kvartalet var 79 prosent til grønne lån.

OBOS-prisene falt i april

Prisene for brukte OBOS-boliger i Oslo falt 0,6 prosent fra mars til april i år. På landsbasis gikk prisene ned 0,5 prosent.