Hopp til innhold

Studenter vurderer OBOS som bransjens mest attraktive arbeidsgiver

OBOS er for fjerde år på rad kåret til eiendomsbransjens mest attraktive arbeidsplass blant studentene.

Publisert:
fredag 7. mai 2021

– Vi er veldig glade for, og stolte av at studentene anser OBOS som den mest attraktive arbeidsgiveren i eiendomsbransjen, sier Ellen Jorunn Bergem, leder for Employer branding og rekruttering i OBOS.

Universum gjennomfører årlige undersøkelser blant studenter ved norske universiteter og høyskoler i hele landet. I underkant av 14 000 studenter fra 24 utdanningsinstitusjoner har svart på årets undersøkelse.

Fremtidens arbeidsplass for morgendagens arbeidstakere

– Vi jobber strategisk for å bygge fremtidens arbeidsplass og er helt avhengige av å få med oss kompetente medarbeidere som ønsker å gjøre en forskjell. Den fagkompetansen som studentene kommer ut med er viktig for oss. Derfor er det ekstra gøy å se at studentene ser på oss som et framtidig sted for sin yrkeskarriere, sier Bergem.

Økonomistudentene rangerer OBOS som nr. 34, og ingeniørene setter OBOS på 50. plass over attraktive arbeidsgivere.

– Økonomistudenter på NMBU rangerer oss på en 5. plass, noe som viser at vårt arbeid med å synliggjøre karrieremulighetene i OBOS, er blitt lagt merke til. Det er vi veldig glade for.

Rekordmange søkere til sommertraineeprogrammet

De siste par årene har antall søkere til sommertraineeprogrammet i OBOS økt betraktelig. I år var det 1500 søkere som ønsket seg en plass.

– Det er overveldende, og vi setter stor pris på at så mange studenter ønsker å få relevant erfaring og tilbringe sommeren hos oss, sier HR-rådgiver, Karoline Bøyesen.

OBOS valgte å gjennomføre programmet i fjor til tross for koronapandemien.

– Det samme vil vi gjøre i år. Vi har ansatt 17 studenter fra ulike fagområder som skal få både en spennende og læringsrik sommer hos oss.

Aktuelt - relaterte artikler

Boligsalget stabiliserer seg

OBOS solgte 533 boliger til en verdi av 2,5 milliarder kroner i første kvartal 2024. Sammenlignet med første kvartal i fjor er det en oppgang på 24 prosent.