Landet på Fornebu

– På Fornebu har vi nærhet til sjøen og store grøntområder, samtidig som vi har kort vei til byen. Her har vi alt vi trenger.

  • Tekst Caroline Korsvoll
  • Foto Hampus Lundgren

– Jeg senker skuldrene og slapper av når jeg kommer hjem hit. Her finner jeg roen, sier Frank Engebakken.

Sammen med samboeren Ann-Christin Bjørnsgaard og hunden Calvin, flyttet han inn i den 106 kvadratmeter store leiligheten i Storøykilen på Fornebu i april i fjor. Leiligheten var splitter ny og dermed et strålende utgangspunkt for å bli en personlig bolig for et par med sans for både interiør og design.

– Vi kjøpte leiligheten da den var i planleggingsfasen og var med på å bestemme hva som var viktig for oss, sier Frank.

Lyst og luftig

Leiligheten til Frank og Ann-Christin er lys og luftig, med en gjennomgående planløsning bestående av entré, stue med åpen kjøkkenløsning, tre soverom og to bad. I tillegg har de en stor terrasse ut mot en grønn bakgård. Takhøyden er på hele 2,70 meter, og de store vinduene går fra gulv til tak, noe som sørger for mye dagslys og nydelig utsikt til Nansenparken. Hunden Calvin elsker å ligge ved vinduet og på terrassen og se på livet utenfor.

– Vi var nyetablerte som kjærester og samboere da vi flyttet hit, men vi har ikke hatt en eneste diskusjon, forteller Ann-Christin.
Paret har valgt en dempet og lun fargepalett i leiligheten, og i alle rom har de malt både tak og vegger i samme farge.
Leiligheten er gjennomført med lyse eikegulv i alle rom og svarte detaljer på dører, karmer og stikkontakter.
– Vi har veldig lik smak. Begge er opptatt av estetikk og rene linjer, og vi liker den litt stramme, skandinaviske stilen i kombinasjon med lune farger og detaljer, sier Frank.

En grå tråd

– Vi var nyetablerte som kjærester og samboere da vi flyttet hit, men vi har ikke hatt en eneste diskusjon, forteller Ann-Christin.

Frank og Ann-Christin har ganske lik smak, og er begge opptatt av estetikk og rene linjer. Begge to liker den litt stramme, skandinaviske stilen i kombinasjon med lune farger og detaljer. I leiligheten har de derfor vært nøye med fargevalg og innredning for å gjøre den personlig.

– Leiligheten er et hjem og et fristed for oss, et sted vi kobler av og lader batteriene.

Les også: 6 gode grunner til å kjøpe nytt

– Leiligheten gir meg en loungefølelse, med få, men store møbler og moderne fotokunst på veggene. De fargerike bildene passer godt inn sammen med de kremfargede møblene og interiøret.

Det går en rød, eller skal vi si grå tråd gjennom både farge- og materialvalg i leiligheten. Materialene på TV-benk og skap står i stil med kjøkkenet, badene og garderobeskapene i boligen. Eik går også igjen på gulv og i spileverk, og i møbler og interiørdetaljer.

– Vi har valgt en dempet og lun fargepalett, og alle rom har samme farge på vegg og tak. Fargene som går igjen, har flere varme nyanser av grått og beige i seg. Vi har lyse eikegulv i alle rom, og svarte detaljer på dører, karmer og stikkontakter.

– Alle vinduene har også screens som beskytter oss mot innsyn, men som også skaper en spesiell atmosfære, særlig i stue og soverom. Jeg får litt lobbyfølelse, og entreen er nok et av mine favorittrom. Den er stor og luftig, med god plass til å skifte og med mye garderobeplass, sier Frank.

– Jeg er veldig glad i «master bedroom» som har stor skyvedørsgarderobe og eget bad. Det er skikkelig luksus, sier Ann-Christin.

Form og funksjon

I den lyse stua er møblene store og solide, og kunsten på veggen er fargerik.

– Leiligheten gir meg en loungefølelse, med få, men store møbler og moderne fotokunst på veggene. De fargerike bildene passer godt inn sammen med de kremfargede møblene og interiøret, sier Frank.

Han forteller at han har blitt mer og mer opptatt av interiør med årene, og erkjenner at han nok har litt dyre vaner.

– Ja, jeg vil ha kvalitet. Min erfaring er at jeg sparer mer på det i lengden enn å kjøpe en billigere variant. God kvalitet stiger i pris, og kan være en god investering, sier Frank.

Ann-Christin legger til at de planlegger kjøpene godt, og er opptatt av både form og funksjon.

– Tingene og møblene skal ha god kvalitet, men de må også være behagelige og funksjonelle. Ting skal ikke bare være fint, men også ha en god funksjon.

Les også: Her bygges et av Norges mest klimavennlige boligområder

– Vi kjøpte leiligheten da den var i planleggingsfasen og var med på å bestemme hva som var viktig for oss, sier Frank.
– Denne leiligheten er et hjem og et fristed for oss, et sted vi kobler av og lader batteriene.
– Fornebu er veldig godt planlagt, og alle nabolagene har sin personlighet. Det er et trygt sted å vokse opp, og populært blant barnefamilier, sier Ann-Christin.

Alt vi trenger

Paret er glade i Fornebu, og kunne ikke tenke seg å bo noe annet sted.

– Vi har landet på Fornebu. Vi bor litt borte fra sentrum og samtidig rett ved sjøen. Når man kjører ut av Fornebu-tunnelen, er som å kjøre inn i en annen verden. På sommeren kryr det av folk på strendene, og på vinteren forvandler landskapet seg, og vi kan gå på ski og skøyter og gå tur på isen.

Både Frank og Ann-Christin trener mye, og på Fornebu har de mange muligheter for trening og turer. Her har de Nansenparken rett utenfor døra, og Kyststien rett nedenfor boligen. Det er også kort vei til Oslo sentrum, hvor Ann-Christin jobber.

– Jeg bruker 25 minutter med bussen fra dør til dør. Jeg setter stor setter pris på at vi har nærhet til sjøen og store grøntområder samtidig som vi har kort vei til byen.

Og når Fornebubanen står klar, vil det gå enda raskere.

– På Fornebu har vi alt vi trenger. Tilknytningen til sjøen er virkelig en god vitamininnsprøytning for kropp og sjel, sier Ann-Christin.

Sjekk ut ledige boliger i Storøykilen