Derfor ble husbyggingen med OBOS Block Watne en stor opptur

Å kjøpe leilighet passer ikke for alle. Ekteparet Wenche Høyrem og Gaute Gabrielsen angrer ikke på valget de tok om å bygge et nytt, moderne hus.

  • Tekst Line Osmundsen
  • Foto Kristian Hole

– Det ble rett og slett for stort for oss, og med mye vedlikehold så ønsket vi oss noe mindre, forteller Wenche.

Wenche og Gaute trivdes godt i det 200 kvadratmeter store huset sitt på Møvik. Det passet utmerket for en familie med barn, men kanskje ikke like bra for et par som nettopp har gått av med pensjon og har helt andre behov.

Mange ville nok tenkt at en leilighet ville være perfekt, men for de to var ikke det aktuelt. De ville heller bygge nytt hus.

Etter å ha tittet rundt på ulike boligprosjekter i området, tok paret kontakt med OBOS Block Watne, om prosjektet i Benestadsvingen på Drangsvann.

Boliger for enhver smak

OBOS Block Watne tilbyr nye eneboliger, rekkehus og leiligheter over store deler av landet. Noen av boligene er under planlegging, noen bygges, mens andre er klare for innflytting. På Sørlandet er vi godt etablert i boligområder i Arendal, Grimstad, Høvåg og Kristiansand.

– Prosjektet vårt på Drangsvann er bare ett av flere spennende boligprosjekter vi har. Gjennom mange år har vi etablert oss til å bli en viktig aktør i byggingen av det moderne Norge, hvor Agder selvsagt er en viktig plass, sier Lise Kjelle, regionsjef i OBOS Block Watne.

For ekteparet Wenche og Gaute har boligreisen med OBOS Block Watne vært en eneste stor opptur.

Se hva vi bygger der du vil bo

– Vi har bygget hus tidligere, så den største overgangen for oss har vært at vi kun skulle forholde oss til én person og ikke ulike håndverkere, forteller Wenche.

Skreddersydd pakke

De nye boligeierne kan ikke få fullrost byggeleder Asbjørn Løddesøl nok. Som ansvarlig kundekontakt er det han Wenche og Gaute har forholdt seg til gjennom hele byggeprosessen.

– Han har hjulpet oss med alt vi har hatt av spørsmål, tilvalg vi har ønsket, og i det hele tatt sørget for en god informasjonsflyt gjennom hele byggeprosessen, forteller Gaute.

Kjøper du bolig av OBOS Block Watne slipper du stressende budrunder. Boligen selges til fastpris, og hvis du ønsker egne tilpasninger eller materialer, vil eventuelle tilvalg kunne endre sluttsummen.

– På dette prosjektet er det meg kundene skal forholde seg til når det gjelder byggingen. En fast kontaktperson er noe vi har på alle prosjektene våre. Det skal være enkelt for kundene å vite hvem de skal henvende seg til når det dukker opp spørsmål, eller ting de lurer på, sier Asbjørn.

Les også: Slik skapte Susanne og Håvard drømmehuset

– For oss har dette vært helt perfekt. Gaute er nærmest oppvokst i dette området, så nå var det på tide å flytte til denne siden av byen, forteller Wenche.
Ved å bygge helt nytt kunne ekteparet tilpasse boligen etter sine behov.
Byggeleder Asbjørn Løddesøl har bistått med gode råd og veiledning gjennom hele prosessen.

En planløsning for deg

Han understreker at når du velger en bolig fra OBOS Block Watne, så velger du kvalitet, godt treverk og godt håndverk. Og en planløsning som passer dine behov.

– Og kanskje viktigst av alt: Vi tar hånd om hele boligreisen fra du melder din interesse for en bolig, til du står med nøkkelen i hånda, sier Løddesøl.

I september kunne Wenche og Gaute flytte inn i sitt flunkende nye OBOS Block Watne-hus på Drangsvann. Og de kunne ikke vært mer fornøyde.

– Gaute er vokst opp på denne siden av byen, så når vi bestemte oss for å flytte så var det her vi ville bo, forteller Wenche.

Å flytte fra det som hadde vært deres hjem halve livet var noe som måtte modnes hos de to. Og tanken på å bygge nytt vokste seg stadig sterkere, forteller Wenche.

– Byggingen av dette huset gikk helt av seg selv, skritt for skritt. Her har alt stemt hele veien. Vi er så utrolig imponerte og kan nesten ikke skjønne at det kan gå an, forteller Gaute.

I september kunne Wenche og Gaute endelig flytte inn i sitt nye hjem på Drangsvann. Og de kunne ikke vært mer fornøyde.

Tett oppfølging

Før byggingen kunne starte var de i møter med OBOS Block Watne. Her fikk de gode råd og tett oppfølging allerede før byggeprosessen ble satt i gang. Ekteparet hadde sett seg ut hva de ønsket boligen skulle romme, og med kun små justeringer fikk de akkurat den planløsningen de ønsket seg.

– Vi har gjort litt endringer her og der. Blant annet fikk vi tips av Asbjørn å velge en halvvegg i stedet for gelender fra kjøkkenet og inn mot stua, forteller Wenche.

Undersøkelser viser at seniorer bytter bolig oftere enn før. Og jo eldre vi er når vi flytter, desto mer bevisst blir vi på at boligen skal være tilgjengelig og alderstilpasset. Stadig flere velger dessuten bosteder med områder som innbyr til sosialt samvær.

De nye boligeierne kan ikke få fullrost byggeleder Asbjørn Løddesøl nok. Som ansvarlig kundekontakt er det han Wenche og Gaute har forholdt seg til gjennom hele byggeprosessen.

– Noe av det jeg synes er aller best med dette området er at det er en god miks av ulike mennesker som ønsker å bosette seg her. Bare rundt oss har vi alt fra de helt unge, til barnefamilier, og ikke minst pensjonister som oss, forteller Gaute.

Både han og kona synes det er flott at OBOS Block Watne legger mye arbeid i at boligene skal passe behovene til ulike grupper mennesker. Og ikke minst at de setter den personlige servicen høyt.

– Vi opplever at folk synes det er godt å ha noen å prate med og stille spørsmål til ved store avgjørelser. Og for oss er det veldig givende å følge opp alle kunder, og hjelpe dem på veien, sier regionsjef Lise Kjelle.

Se nye boliger fra OBOS Block Watne