Slik skapte Susanne og Håvard drømmehuset

Vinbod, åpen kjøkkenløsning og hage. Familien på fire fikk akkurat det de ønsket seg da de flyttet inn i nyboligen på Solkollen.

  • Tekst Veronika Søum
  • Foto Hampus Lundgren

– Vi ville ikke ha gjort noe annerledes om vi skulle bygget en gang til, sier Susanne Urberg.

Med to små gutter begynte leiligheten på Løren i Oslo å bli for liten, og familien drømte om mer plass og eget uteområde. Da de begynte å kikke etter hus på Håvards hjemsted Sandefjord, kom de over OBOS Block Watnes prosjekt på Solkollen.

– Vi har tidligere kjøpt nybygg i Oslo, derfor fristet det å gjøre det igjen, forteller Håvard.

Eneboligen på Solkollen, et kvarters kjøretur utenfor Sandefjord, ligger nær stranda, skogen, fotballbane og barnehage – perfekt for familien med gutter på seks og tre år. Her skal det bygges totalt 83 boliger, fordelt på ene- og tomannsboliger, rekkehus og leiligheter.

– Vi likte plantegningen av huset og ikke minst beliggenheten, selv om vi ikke kjente området fra før, forklarer Susanne, som i høst skal starte i ny jobb som spesialpedagog på en ungdomsskole.

Egne tilvalg og egen vinbod

Siden huset langt fra var ferdig bygget da de kjøpte det i 2019, hadde paret mulighet til å sette sitt helt egne preg på det før de flyttet inn høsten 2021. Den muligheten har de grepet med begge hendene.

– Vi fikk være med fra starten, følge prosessen og gjøre tilvalgene som vi ønsket. Vi har for eksempel byttet ut parkett, fliser, trapp og kjøkken- og baderomsinnredning. Vi har beholdt fargen på tre soverom, men ellers malt alle flater, sier Susanne.

Sjekk hva du kan tilpasse når du kjøper nybygg
Susanne og Håvard ønsket seg mer plass og eget uteområde til seg og barna, etter å ha bodd i leilighet i Oslo. I OBOS Block Watne-prosjektet Solkollen fikk de begge deler.
Paret kjøpte huset på Solkollen før det ble bygd, og hadde da muligheten til å sette sitt personlige preg på alt fra farger til kjøkkeninnredning og valg av trapp.
Susanne forteller at nesten alle flatene i huset har fått nye farger, blant annet veggene i stua.
Det åpne kjøkkenet har en sentral plass, og gjør det enkelt å prate med gjester og lage mat samtidig.

Ved å bygge om og integrere en av de to utebodene med huset, ble det også rom for Håvards lidenskap for vin. Den har blitt til en helt egen kjøle- og fryseavdeling, med vinbod i enden.

Håvard er også veldig fornøyd med den åpne kjøkkenløsningen, der han kan prate med middagsgjestene mens han kokkelerer.

God planløsning og takhøyde

Susanne er opptatt av interiør, og synes den gode planløsningen har gjort det enkelt å møblere. I gangen er det plass til lagring, og hvert soverom har mye skapplass. Utenfor guttenes soverom er det et eget aktivitetsrom med plass til leker, tv, spill og tegnesaker.

Huset er på rundt 180 kvadratmeter, men oppleves enda større.

– I deler av hovedetasjen er takhøyden 3,5 meter, og det gjør at rommet virker ekstra romslig. Takhøyden går inn på hovedsoverommet, som er et veldig behagelig rom med utsikt mot en dekorativ fjellvegg. De store vinduene i huset gjør også noe med romfølelsen. Vi pleier å sitte og se på utsikten om kvelden.

Slik bygger vi boligen din

Solkollen ligger et kvarters kjøretur utenfor Sandefjord. Her bygges det både eneboliger, tomannsboliger, rekkehus og leiligheter.
Her har Susanne, Håvard og barna endelig fått egen hage, noe de savnet i Oslo. Like i nærheten har de også skog, strand og fotballbane – perfekt for familien på fire.
– Nå kan vi slippe barna ut i hagen. I Oslo måtte vi dra til parken, forteller Susanne.
Kjøper du nybolig tidlig i et prosjekt fra OBOS Block Watne har du mange muligheter til å tilpasse boligen etter dine behov og egen din smak.

Drømmehus med hage

For en familie med små barn, er det gull verdt å ha tilgang til hage like utenfor døra.

– Vi har ingen gigantisk hage, tomta er på 600 kvadratmeter, og det ville vi heller ikke ha. Men det er fint å ha plass å være ute på, og å kunne spille fotball. Det er plass til aktiviteter, forteller Håvard, som jobber som regnskapsfører.

– Litt av grunnen til at vi flytta, var å få hage og mer plass. Nå kan vi slippe barna ut i hagen. I Oslo måtte vi dra til parken, oppsummerer Susanne.

Ute har de også en bod på 15 kvadratmeter, der de kan oppbevare både sykler, ski, akebrett og telt. Helt ideelt for en aktiv småbarnsfamilie.

– Det er en bolig med plass til mye forskjellig. Vi har fått et hus vi ser for oss at vi kommer til å bo i i lang tid framover.

Vil du også forme drømmeboligen?

Se alle tilvalgsmulighetene