En mann og dame på visning i OBOS-leilighet, som snakker med prosjektselger.

Veien mot innflytting i ny bolig fra OBOS

Å kjøpe en ny bolig er en stor begivenhet i livet, og noe de fleste av oss ikke gjør så ofte. Vi har samlet informasjonen du trenger om prosessen frem mot innflytting.

Når du kjøper ny bolig fra oss kan du være trygg på at du blir ivaretatt og fulgt opp gjennom hele prosessen. Du får en egen kundekontakt som har full oversikt over alt du måtte lure på, og vi informerer deg også jevnlig om hva som skjer i boligprosjektet. Har du spørsmål eller lurer på noe underveis er det bare å ta kontakt.

 

Slik er veien fram mot innflytting

 1. Byggestart vedtas

  At vi vedtar byggestart betyr at vi har solgt nok boliger i boligprosjektet til at vi kan begynne å bygge. Dermed starter arbeidet med å realisere drømmeboligen din!

  Når byggestart er vedtatt får du vite når du kan overta boligen. Først gir vi deg en periode på tre måneder. Innenfor dette tidsrommet garanterer vi at boligen er klar. Senest ti uker før overtakelse får du en eksakt dato.

 2. illustrasjon av blyant

  Tilpass interiøret med tilvalg

  Når vi bygger nye boliger kan du være trygg på at vi velger tidløse produkter i god kvalitet. Dersom du har kjøpt tidlig i byggeprosjektet får du også muligheten til å sette ditt eget preg på boligen din. Du kan blant annet velge parkett, kjøkkenfronter, farger på veggene eller baderomsinnredning.

  Les mer om tilvalg

 3. illustrasjon av en kran på byggeplass

  Besøk på byggeplassen

  Underveis i byggeprosessen inviterer vi deg til å besøke byggeplassen. Ikledd verneutstyr og refleksvest får du mulighet til å se det nye hjemmet ditt, ta innvendige mål til for eksempel sofa og gardiner, og ikke minst hilse på de nye naboene dine.

  Les mer om besøk på byggeplassen

 4. illustrasjon av en kvinne med snakkeboble

  Innflyttingsmøte

  Nå nærmer ferdigstilling av boligen din seg!

  Noen uker før boligen ferdigstilles inviterer vi deg og de nye naboene dine til et innflyttingsmøte. Her vil vi orientere om praktiske forhold rundt overtakelsen av boligen. For borettslag vil det velges beboerrepresentanter til et midlertidig styre.

  Flytter du inn i et sameie blir du også innkalt til et ekstraordinært årsmøte hvor det blant annet velges styre for sameiet.

 5. illustrasjon av sjekkliste

  Ferdigbefaring

  Snart får du nøkkelen til det nye hjemmet ditt!

  For å sikre at du er helt fornøyd med boligen, foretar vi en ferdigbefaring av leiligheten før du flytter inn. Her vil du gå gjennom hele leiligheten sammen med en innleid takstmann og en representant fra entreprenøren for å se at boligen har den standarden og de kvalitetene som er avtalt. Eventuelle avvik dokumenteres i en protokoll som signeres og følges opp og utbedres før overtakelse.

 6. illustrasjon av et nøkkelknippe

  Overtakelse og innflytting

  Da har dagen endelig kommet. Med nøklene til det nye hjemmet ditt overtar du også ansvaret for boligen. Når sluttoppgjøret er bekreftet innbetalt er boligen din!

  På overtakelsesdagen går vi sammen gjennom leiligheten og sjekker at eventuelle feil og mangler fra ferdigbefaringen har blitt utbedret – og overtakelsesprotokollen signeres. Skulle det dukke opp noe nytt vil dette noteres. Vi viser deg også eventuell bod og eventuell garasjeplass som nå tilhører deg.

Etter innflytting

Vi er opptatt av at du skal trives i det nye hjemmet ditt, og vil holde kontakten også etter at du har overtatt.

Ettårsbefaring

Etter ett år i ny bolig tar vi kontakt med deg for å sjekke at alt er i orden. Dersom du ønsker å ta opp noe med oss gjennomfører vi en befaring sammen med deg. Punktene fra befaringen føres i en protokoll på samme måte som ved tidligere befaringer.

Fem års garanti

Når du kjøper helt ny bolig, har du fem års reklamasjonsrett i henhold til Bustadoppføringslova. Dersom det skjer noe med boligen i denne perioden, tar du kontakt med oss. Dette gir deg et sterkere rettsvern enn om du kjøper en brukt bolig.