Takterrasse med fantastisk utsikt i boligprosjektet Mariebo på dagtid

Litt nærmere boligdrømmen i Stavanger

Hvis boligdrømmen føles uoppnåelig, kan kanskje OBOS Bostart eller OBOS Deleie være svaret.

Å få råd til å kjøpe ny bolig er ikke alltid enkelt, uansett hvor i livet du befinner deg. For å gjøre veien til egen bolig litt kortere, har OBOS utviklet OBOS Deleie og OBOS Bostart. Mariebo byr på flotte boliger med butikker, spisesteder og turområder i umiddelbar nærhet. Og du kan kjøpe en av disse med OBOS Bostart eller OBOS Deleie – alt etter hva som passer lommeboka. 

OBOS Bostart og OBOS Deleie

For mange med en helt vanlig inntekt er det ofte egenkapitalkravet som byr på utfordringer, ikke betjeningsevnen. 

Med OBOS Bostart kan du kjøpe en helt ny bolig til en litt lavere pris enn ordinær markedspris. Du eier selvsagt boligen selv som i ett ordinært eierskap, og kan pusse opp og styre på som du selv ønsker når du bor der. Den eneste forskjellen er at den dagen du ønsker å selge, har OBOS rett til å kjøpe boligen tilbake til prisen du betalte for den, justert etter endring i boligprisindeksen til Eiendom Norge. Har boligen steget i verdi, er det du som får overskuddet. 

 

illustrasjonsbilde av fasadene på Mariebo på dagtid

 

OBOS Deleie er litt annerledes. Her kjøper du boligen sammen med OBOS. Du starter med å eie minst halvparten av boligen selv, og så kan du øke eierandelen din etter hvert, hvis du vil. Du kan velge å kjøpe 50, 60, 70, 80, 90 prosent av boligen, mens OBOS beholder den eierandelen du ikke kjøper. Kjøper du med OBOS Deleie, danner du og OBOS et sameie. Du inngår leieavtale med OBOS for den andelen av boligen som OBOS eier og betaler markedsleie for OBOS sin andel. Du disponerer til gjengjeld hele boligen selv.

Gode ordninger

I Mariebo kan du kjøpe med OBOS Bostart og OBOS Deleie. Begge er veldig gode ordninger for folk flest, som ønsker en lavere inngangsbillett i boligmarkedet, sier Markus Stensholt, prosjektleder i OBOS.

– Med OBOS Bostart får du kjøpt en helt ny bolig til en lavere pris, og du har forutsigbarhet når du skal selge igjen, siden OBOS har forkjøpsrett den dagen du selger. Den store fordelen med OBOS Deleie er at du kjøper med en profesjonell og trygg aktør som OBOS. Mange vil nok oppleve det som mer attraktivt enn å for eksempel kjøpe sammen med en venn, sier Stensholt.

 

OBOS prosjektleder Markus Stensholt ved vannet og bryggen i Stavanger

 

Mange førstegangskjøpere mangler egenkapital, men det kan også gjelde godt voksne par med utflyttede barn som har lyst til å flytte fra enebolig til en mer praktisk ny leilighet, eller folk som skal etablere seg på nytt. Ordningene har ingen aldersgrense, og er tilgjengelige for alle OBOS-medlemmer, i alle slags livssituasjoner.

– Mariebo ligger i et etablert boligområde, med gode turmuligheter, godt kollektivtilbud og det du trenger i det daglige like i nærheten. Mariero har alt du trenger, sier Stensholt.

I Mariebo er det lagt vekt på gode fellesløsninger som egen gjestehybel for overnattingsgjester, et fellesrom med kjøkken for alt fra barnebursdager til felles fotballkvelder for alle beboerne, mekke-rom for sykkel og gode uteområder. Nærområdet har mye flott natur å by på, og det er i tillegg kort vei til Stavanger sentrum.

– Vi er glade for å kunne tilby OBOS Bostart og OBOS Deleie i dette flotte boligprosjektet, sier Stensholt.