Smilende kvinne som sitter i en park med en kaffe.

Enklere vei inn på boligmarkedet i Ås

OBOS Bostart og OBOS Deleie hjelper flere med å komme seg inn på boligmarkedet og gir alle muligheten til å kapre drømmeboligen.

OBOS Bostart og OBOS Deleie kan benyttes av alle, uavhengig av alder. Brekketunet tilbyr flere leiligheter hvor du kan kjøpe drømmeboligen med OBOS Bostart eller OBOS Deleie.

– Vi er veldig glade for å kunne gi flere muligheten til å oppfylle boligdrømmen sin. Denne gangen er det ikke fortrinnsvis toromsleiligheter, men også flere tre- og fireromsleiligheter som kan kjøpes til en lavere pris gjennom OBOS Bostart og OBOS Deleie, sier Ingjerd Sælid Gilhus som er leder for boligkjøpsmodeller i OBOS.

 

 

Sterk økning i boligpriser

Gilhus påpeker at det blir stadig vanskeligere å komme seg inn på boligmarkedet i de store byene og områdene rundt. Prisene stiger raskere enn lønningene.

– Når det generelt blir vanskeligere for folk å kjøpe seg bolig på grunn av den sterke økningen i boligpriser, gjelder det også OBOS-medlemmer. Da må vi tenke nytt, og se på hvordan vi kan få flere inn på boligmarkedet. OBOS Deleie og OBOS Bostart er noe av svaret, sier Gilhus.

Slik fungerer OBOS Bostart og OBOS Deleie

OBOS Bostart gir deg mulighet til å kjøpe en bolig til en lavere pris enn markedspris. Du eier boligen på vanlig måte, men når du vil selge har OBOS førsterett til å kjøpe den tilbake til markedspris. For å hindre at noen får en tilfeldig gevinst og for å motvirke spekulasjon, vil OBOS tinglyse en tilbakekjøpsrett på boligen.

Les mer om OBOS Bostart

 

Illustrasjon av en markterrasse i Brekketunet.

 

Kjøper du bolig med OBOS Deleie, trenger du ikke kjøpe mer enn 50 prosent av boligen. Resten av boligen leier du av OBOS. På den måten reduseres egenkapitalkravet, samtidig som du disponerer hele boligen selv. Du kan kjøpe større andeler av boligen, sånn at du til slutt eier hele – hvis du ønsker det.

Både OBOS Bostart og OBOS Deleie kan benyttes av alle OBOS-medlemmer, uansett alder eller livsfase.

Les mer om OBOS Deleie

Brekketunet byr på varierte leiligheter

På Brekketunet kan du velge blant to-, tre- og fireromsleiligheter med OBOS Bostart eller OBOS Deleie. Alle leilighetene blir lyse og moderne, og får egen romslig balkong/terrasse og egen sportsbod. Flere av leilighetene får parkeringsplass i kjeller. Innvendig blir det store vindusflater, vannbåren gulvvarme, takhøyde på cirka 2,5 meter og kvalitetskjøkken fra HTH. 

 

Illustrasjon av soverom i Hus E i Brekketunet på dagtid.

 

Uavhengig av alder og livsfase

Når livet forandrer seg, gjør ofte behovet for bolig også det. Totalt byr Brekketunet på 146 moderne leiligheter i et hyggelig og veletablert nabolag. Leilighetene vil variere i størrelse, fra 42 til 127 kvadratmeter. Og blir et sted der voksne, eldre, nyetablerte, single og barnefamilier trives – også studenter. Fra Brekketunet er det kort vei til Universitetet i Ås og sentrum, som gjør det et fint sted å bo for alle.

Leilighetene vil bygges rundt et frodig tun og være omkranset av små skogholt. Tunet vil by på både lek og avslapping for alle aldre, med lekestativer og sittegrupper. Her får barna en bilfri og trygg plass å leke, og de voksne får tilgang til en stor og variert hage. 

Illustrasjon av en kvinne som tenker på et stort hus

I salg nå på Brekketunet

På Brekketunet i Ås skal vi bygge cirka 146 leiligheter med frodige utearealer og et hyggelig tun. Her er det kort vei til butikker, skoler og sentrum – alt du trenger i hverdagen.