Kvinne som dytter et barn på huske på Kløfta.

Fem grunner til å flytte til Kløfta

Kløfta er et trygt sted å vokse opp, med nærhet til alt storbyen har å by på.

1. Et aktivt tettsted

Kløfta er et rolig sted, men det er likevel nok å henge fingrene i. I Bakkedalen idretts- og aktivitetspark, som åpnet i 2019, finner du blant annet tre fotballbaner og en tennisbane. Og det finnes gode muligheter for skating, bordtennis, sandvolleyball og andre aktiviteter utendørs.

Samtidig er Kløfta IL et idrettslag med hundre års erfaring som legger til rette for alt fra håndball og fotball til sykling og e-sport. Her vil altså både små og store idrettsentusiaster trives!

For lesehestene har Kløfta et eget bibliotek med lesesirkler, forfatterbesøk og foredag.

 

Foto av Bakkedalen aktivitetspark med mennesker som sykler og trener.

 

Kløfta er også hjem til Miklagard Golf, rangert som en av Europas 20 beste golfbaner. Den ligger rett ved det nyoppstartede spa-hotellet Lily Country Club, som er åpent for alle i ukedagene. Et perfekt sted å hvile musklene etter en dag på idrettsbanen, eller for en avslappende pause i hverdagen.

2. Umiddelbar nærhet til naturen

Også de naturglade vil trives på Kløfta. Her bor du i et grønt og frodig område – hvor det går  an å puste. På vestsiden finner du Hiltonskogen, et svært populært turområde som blant annet kan skilte med en turløype på over fire kilometer.

På østsiden går Kløfta Kultursti. Den historiske traseen langs Den Wingerske Kongsvei med historikk fra 1000-tallet, via den knøttlille øya hvor Henrik Wergeland satt og diktet på 1800-tallet, og videre inn i våre dager.

 

Foto av hyggelig tursti til Kløfta kirke.

 

Det utvidede kulturlandskapet på Romerike er også ideelt for syklister, med et par mil mellom Kløfta og Jessheim. Lenger ut finner du også den idylliske badeplassen Stordammen, med Borgenskogen og flotte tur- og friluftsområder i nærheten. Og om vinteren finner du flotte skiløyper nordøst i Nordmarka, et område kjent for sine vidstrakte åser og lange skisesong.

3. En halvtime unna alt

Bor du på Kløfta har du nærhet til «alt». Oslo sentrum befinner seg 32 minutter unna med tog, og det er avganger begge veier hver halve time fram til godt over midnatt.

Samtidig ligger togstasjonen i gangavstand fra boligområdene i Bakkedalen – bare 500 meter. Dermed blir det lett å få med seg det rike kulturlivet og alt det andre byen har å tilby, samtidig som det også blir enklere å pendle for jobb.

 

Foto av sykkelhotell ved togstasjonen på Kløfta.

 

Når Oslo Lufthavn samtidig ligger 20 minutter unna med buss blir både jobbreiser og spontane storbyturer til utlandet enklere.

Jessheim, bysenteret i Ullensaker kommune, er også bare seks minutter unna med tog. Her finner du både spisesteder, kino og mange handlemuligheter.

Sjekk ut beliggenheten til boligprosjektet Asper Hageby på Kløfta 

4. Et område i vekst

Kløfta er et tettsted med en lys framtid, noe som har gjort det til et attraktivt valg for mange boligkjøpere. Nærheten både til Oslo og Oslo Lufthavn har skapt stor tilflytting både på Kløfta og i Ullensaker kommune generelt.

Med stadig nye innbyggere blir tilbudet lokalt også stadig bedre. For eksempel finnes det et rikt tilfang av butikker på Romerikssenteret, noe som betyr at du slipper å dra langt for å handle i det daglige.

 

Foto av barn som leker i et klatrestativ i en barnehage på Kløfta.

 

5. Et trygt sted å vokse opp

Kløfta er også en favoritt blant barnefamilier. Det er et oversiktlig sted, men ikke så lite at det føles trangt. Her kan du kombinere familiehygge i rolige omgivelser med spennende impulser fra byen.

Det er nærhet mellom boligområder, barnehage og skole som gjør det lettere å få hverdagen til å gå opp. Samtidig som de mange åpne områdene mellom husene og anleggene som finnes i Bakklandet aktivitetspark gir nok tumleplass for både barn og unge.

Med et tilbud som strekker seg fra idrett og e-sport til skating og korps finnes det også nok å ta seg til på fritiden for både små og store.

Illustrasjon av en kvinne som tenker på et stort hus

Se hva vi selger på Kløfta

Sentralt på Kløfta skal vi bygge cirka 290 moderne leiligheter i Asper Hageby. Her finner du leiligheter med utsikt mot Romeriksåsen og flotte uteområder – rett rundt svingen finner du også togstasjonen som tar det til både Oslo og Oslo Lufthavn.