Mann og kvinne på tur langs kyststien ved Oksenøya bruk på Fornebu.

Den unike atmosfæren på Fornebu

På Fornebu er den særegne naturen dratt helt inntil husveggene, og er en viktig del av ute- og fellesområdene til boligprosjektene vi utvikler.

– Her på Fornebu har du svaberg, vind, fugler, sand og kalk. Det er en helt spesiell atmosfære, sier Hanne Naustvik Sundalskleiv, landskapsarkitekt hos Tag Arkitekter.

Fornebu, som tidligere var kjent for å ha hovedflyplassen i landet, står nå midt inne i en transformasjon. De siste årene har det dukket opp nye boliger, arbeidsplasser og en lang rekke kulturelle tilbud i området – som i tillegg tilbyr strender, parker, naturreservater og kort reisevei til Oslo sentrum.

Naustvik Sundalskleiv har vært med å utvikle Oksenøya som ligger ved Holtekilen. Hun har jobbet med å bevare det unike med området. Det å bo på Fornebu skal føles annerledes enn å bo andre steder, forteller hun.

Da flyplassen ble bygget på 30-tallet, ble mye av naturen i området fjernet. Samtidig har den omkransende naturen fått stå urørt i lang tid. I utviklingen av Fornebu jobber arkitektene for å ta mye av det karakteristiske landskapet tilbake.

– Vi har gjort grundige undersøker om hva som allerede er her, så bruker vi materialer som passer inn i omgivelsene, slik at de ikke fremstår som fremmedlegemer. Artene vi planter har en forankring i området, og byggene er laget av tre og tegl, som insekter kan bo i og som spiller på lag med naturen rundt. Det har vært viktig for oss.

Flere av boligprosjektene på halvøya drar naturen helt inntil boligene, og skaper et levende og skiftende uteområde. Også på Oksenøya.

Arkitekturpris til OBOS på Fornebu

Arkitekturpris til OBOS på Fornebu

Tag Arkitekter og OBOS er kåret til vinner av Landskapsarkitekturprisen for boligområdet Oksenøya på Fornebu.

Les mer om prisen her