Alt om å eie en Bostart-bolig

Med OBOS Bostart har du kjøpt en bolig til en lavere pris enn markedspris. Her finner du nyttig informasjon om å eie en Bostart-bolig.

En Bostart-bolig er en helt vanlig borettslagbolig som har en lavere pris enn ordinær markedspris. Den eneste forskjellen fra å kjøpe boligen til ordinær pris er når du ønsker å selge – da har OBOS retten til å kjøpe boligen tilbake til opprinnelig salgspris, justert etter boligens verdi i markedet. Har det vært en verdistigning, er det du som får overskuddet

Ønsker du å endre kontrakten din før overtakelse?

Ønsker du å endre kontrakten din før overtakelse?

Etter du har signert kontrakt, har du fram til fire måneder før overtakelse til å endre kontrakten din til ordinær kontrakt.

Se hvordan du endrer kontrakt
Trenger du en verdivurdering?

Trenger du en verdivurdering?

Om du skal refinansiere eller lignende må du ha en verdivurdering av Bostart-boligen din. Vi kan gi deg et estimat av boligens verdi – som du enkelt kan ta med til banken. I tillegg får du med informasjon om Bostart-vilkårene og forbehold.

Få en verdivurdering
Slik selger du Bostart-boligen din

Slik selger du Bostart-boligen din

Å selge en Bostart-bolig skiller seg fra et vanlig boligsalg siden OBOS har tilbakekjøpsrett. Vi tar deg gjennom prosessen – steg for steg.

Se hvordan du selger boligen
Veien mot innflytting

Veien mot innflytting

Å kjøpe en ny bolig er en stor begivenhet i livet, og noe de fleste av oss ikke gjør så ofte. Da kan det være fint med en oversikt over hva du kan forvente deg og hva som skjer videre.

Se hva som skjer framover